“Magični” dan za vjenčanje

Objavljeno: 07.07.2007, 18:01h

Magični datum 07. 07. 2007. u Austriji je napravio pravu pometnju po matičarskim službama, koje su mjesecima unaprijed prebukirane terminima vjenčanja na današnji dan.

Magični datum 07. 07. 2007. u Austriji je napravio pravu pometnju po matičarskim službama, koje su mjesecima unaprijed prebukirane terminima vjenčanja na današnji dan.

U Salcburgu će 20 parova reći svoje sudbonosno "da". Matičarske službe u Beču su kompletno popunjene, budući da je predvidjeno 26 vjenčanja u uobičajenim ustanovama i 32 u dvorcima i ostalim znamenitim zdanjima.

Ovakve cifre pokazuju da je navala pet puta veća nego uobičajenim danima.

U Sankt Poltenu će 29 parova stupiti u bračnu zajednicu, a veliko interesovanje za datumom i venčanjem zapaženo je i u ostalim manjim gradovima širom Austrije. Četrdeset parova će u Lincu krenuti bračnim vodama, u Ajzenštatu osam i Insbruku 13.

Magične tri sedmice omadjijale su i Čehe toliko da ih željnih da se baš venčaju u opštini ili crkvi ima tri puta više nego običnim vikendima.

Datum za svadbu parovi širom Češke morali su da rezervišu mnogo unapred, a neki od njih i pre godinu dana. Oni koji su zakasnili do poslednjeg momenta su mogli da ga kupe preko interneta.

U Češkoj će se venčati oko 6.000 parova, a procenjuje se da će ceremonije u opštinama i crkvama trajati do kasno u noć.

Za grupno životno "DA" na današnji datum, koji ima tri sedmice, parovi iz severne Češke odabrali su hipodrom u gradu Most.

Iako su Česi prema dugoročnim istraživanjima najveći ateisti na svetu sa svega trećinom stanovnika koji veruju u Boga, poslednje ankete pokazale su da su stanovnici Češke medju najsujevernijim narodima u Evropi.

U to da crne mačke donose nesreću ako vam preseku put, baksuzni petak 13. ili horoskope i gatanja veruje preko 50 odsto te nacije.

Sujeverni Česi veruju da tri sedmice u nizu (7.7.2007.) donese sreću pošto broj sedam, prema verovanjima, donosi harmoniju i red.

Magični datum u prvom momentu očarao je i Poljake a berzanski spekulanti su još prošle godine rezervisali taj datum za prodaju na aukcijama preko interneta, računajući na laku zaradu. Ispostavilo se da su se, ipak, preračunali.

Manija venčanja u Poljskoj danas je ipak izostala. Proneo se glas da, iako je sedmica srećan broj, dve jedna pored druge donose nesreću.

Tako je veliki broj parova odustao od dogovorenog venčanja odlučivši da sačeka neki običniji datum.

Naredni magični termin koji se već rezerviše u matičarskim službama je 08. 08. 2008.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register