Hoću ženu ženstvenu

Objavljeno: 29.06.2007, 10:47h

Reporterka Glasa preko Interneta tražila muža. Za tri dana na mejl stiglo ukupno 400 ponuda budućih mladoženja iz cijelog svijeta.

Reporterka Glasa preko Interneta tražila muža. Za tri dana na mejl stiglo ukupno 400 ponuda budućih mladoženja iz cijelog svijeta.

Da li zbog toga što je neko domišljato zaključio da je dobar brak trijumf mašte i inteligencije, ili zato što ova tranzicija nikako da prođe, tek čini se da je danas jedan od najtežih zadataka za ženu – da se uda. Ako je ista, pritom, prevalila 35- tu, šanse da njen godinama spremani miraz "ugleda svetlost dana" – ravne su nuli. Doduše, slušajući one spokojne, koje su ovaj zadatak poodavno obavile, ispada da je naći životnog partnera uvek bilo teško. Međutim, istina je, da su njima, ako kriza nastupi, u pomoć pritrčavale uvek neke baba-tetke kojima je provodadžisanje išlo od ruke, pa su tako bivale spasene. No, od kada smo u se uhvatili za kvaku EU ni baba – tetke ne rade više ništa za džabe, pa zato ako ‘oćeš ženu ili muža, a nisi u stanju da nikoga sam "savataš" – izvoli, pa plati, kod baba-tetke u Agenciji za poznanstva. S obzirom na to da dotične provodadžike prate cene svojih usluga u skladu sa standardom u EU, a udavače imaju plate približne kao na Kubi, onda ne čudi što se malo koja lati ovog puta. Dakle, jedino što ostaje, a malo košta je dobri stari – Internet, koji će samo na pretragu udaja za 0,08 sekundi izbaciti više od 16.000 raznoraznih sajtova na ovu temu. Naravno, ovo važi za one udavače koje znaju da barataju kompjuterom. Ako su savladale ovu veštinu ostaje im samo da se prijave na neki od hiljade sajtova koji se, što ozbiljno, što neozbiljno, bave udadbom i ženidbom.

Po tom principu i reporter Glasa odlučila je da se pod šifrom "Ozbiljna" baci na traženje budućeg saputnika. Uz podugačak opis šta sve zahteva da njen partner poseduje, što u karakternom, a što u fizičkom i materijalnom smislu, ista je "nahvalila" i samu sebe, pa zato i ne čudi što se u roku od tri dana na njenu imejl adresu javilo 400 udvarača! Od toga, bilo je i onih, koji su opisujući sebe tvrdili da im oči sijaju kao zvezde, smatrajući to svojim najvećim adutom. Drugi su otišli malo dalje, pa su neispunjavanje postavljenih fizičkih kriterijuma pokušali da nadomeste, ističući svoje materijalno blagostanje. Bilo je ponuda i u drugim vidovima bogatstva, pa je u jednoj takvoj, neki Turčin, udovac, poslao svoj CV, kao da aplicira za kakav posao u UN. Pored toga, na označenu adresu pristigle su i fotografije njegovo troje dece, ali i braće, sestara… Dakle uže i šire rodbine. Izvesni Nemac srpskog porekla, nije se mnogo dvoumio pa je na imejl udavače Glasa stigao tekst sledeće sadržine:

– Tražim ženu koja je ženstvena, ali da ne bude biljka. Rekao bih da si ti ta. Za papire nemoj da se brineš. Ako si zainteresovana dolazim u Beograd da se venčavamo – u potpisu Radoš.

Rade iz SAD poslao je osim fotografije i svoje krojačke mere 42/185/80.

– Trebaju mi još neke pojedinosti o tebi da bih mogao da odlučim. Zanima me da li si teška između 50 i 60 kilograma i visoka do 180? Mislim, ovo nije presudno, ali mi znači jer moram da zamislim sliku u glavi u kom pravcu će se tvoje telo razvijati kada budeš ušla u šezdesete – reče Rade.

Slavko iz Kragujevca hteo je da zna da li verujem u ljubav, a Rade iz Knina je pitao da li sam od onih koje ne trpe roditelje svoga muža. Izvesni Milan iz Beograda je u podugačkom pismu, elaborirajući zašto se javlja na oglas rekao da je došao do zaključka da inteligentni ljudi nemaju sreće u ljubavi. Kako to nije objasnio ali je zato napisao da on, veruje, na osnovu izložene ponude na sajtu da sam ja osoba koja bi mu rodila kvalitetne potomke i da je stoga odlučio da ponudi – brak na probu!?

Brankica Ristić-Glas Javnosti

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register