Do ljubavi preko mrtve žabe

by | jun 28, 2007 | Svaštara | 0 comments

Ne možete da nadjete momka ili djevojku? Možda vam pomogne mrtva žaba, piše u receptima pronađenim u rukom napisanoj knjizi staroj gotovo 400 godina koja je bila u vlasništvu kontraverznog umjetnika Roberta Lenkjevića.

U knjizi koja će se idućeg mjeseca naći na aukciji nalazi se nevjerovatan broj čari, znakova, znamenja, narodnih ljekova i raznih čarolija iz 16. vijeka.

Što se tiče mrtve žabe i zavodjenja partnera, ukoliko ste toliko očajni da vas recept još uvijek zanima, s pažnjom čitajte:

Stavite mrtvu žabu u posudu, a tu posudu zakopajte u mravinjak, i to na raskrsnici puteva. Ne mora da bude noć punog mjeseca, pa se ne morate bojati da će vas zaskočiti vukodlak.

Nakon devet dana morate da se vratite i otkopate posudu sa žabom. Naime, dvije kosti te iste žabe morate ponijeti sa sobom i položiti u potok, rijeku ili neku drugu tekuću vodu. I ima još!

"Jedna kost otplutaće uzvodno. Nabavite prsten i kost koja pluta uzvodno stavite u prsten. Kad nađete ženu koju želite, stavite joj prsten na desnu ruku i ona neće imati mira dok ne bude vaša."

Cijela akcija zahtijeva malo truda, ali  tako ćete osvojite ženu svog života..

Osim ovih uputstava, u priručniku koji je napisan izmedju 1590. i 1620. možete naći raznorazne šifrovane  poruke, nazive na latinskom, vještičije čarolije, krvave rituale i skicu obrnutog pentagrama – simbola satanizma.

Natpisi će vam pomoći da dozovete duha u svoju sobu ili u kristalnu kuglu, ali ćete saznati i kako se riješiti zubobolje ili bolova pri porodjaju.

Od priručnika bi koristi mogla imati i policija, jer pomoću "čarobnog oka" možete otkriti i kazniti lopove, a nasilnike možete otjerati pjevušeći podugačku listu imena andjela.

Gabrijela Hiton, stručnjak za rukopise u aukcijskoj kući Sotbi, kaže da ovaj rukopis pruža vrlo zanimljiv uvid u ranoevropsku magiju.

Medjutim, ona ne preporučuje da se "recepti" isprobavaju kod kuće, jer ima tu tragova nekih davnih i mračnih tradicija i čudnih krvavih obreda.

0 Comments

Submit a Comment