Gradi klanicu u inat selu

Objavljeno: 04.06.2007, 16:29h

Kaljević kompany iz Žabljaka ne vodi računa o selu i njegovim interesima

Kaljević kompany iz Žabljaka ne vodi računa o selu i njegovim interesima

Piše: H.S.

Nevladina organizacija Razvojno kulturno informacioni centar MOST sa Žabljaka protestuje zbog izgradnje divlje klanice u MZ Podgora i obavještava nadlažne institucije i javnost "da se nastavljaju pokušaji vlasnika Kaljević kompany iz Žabljaka da svoje nelegalne aktivnosti raznim uticajima učini legalnim.

"Podsjećamo da je investitor  Kaljević kompany, ne konsultujući mjesnu zajednicu Podgora, što je  obaveza kada su u pitanju industrijski objekti, pokrenuo investiciju na protivzakonit način, suzio seoski put, kršeći pri tom prostorni plan i podižući objekat na mjestu koje ne može zadovoljiti  ni najosnovnije infrastrukturne potrebe mještana sela. Objekat je započet 200 metara iznad seoskog bunara,  na krajnjoj tački imanja od kuće investitora,  bezobzirno stavljajući divlji industrijski objekat ‘komšijama pod nos’", navodi se u saopštenju koje je medijima proslijedio MOST.

MOST dodaje da je Kaljević kompany korisnik kredita koji je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva i odgovornim institucijama stavlja do znanja "da je investitor imao mogućnost da isti objekat sagradi u žabljačkoj industrijskoj zoni".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

  1. Niko nece da komentarise o ovoj kompaniji- Kaljevic koja sa svojom klanicom KALJA nasu okolinu, i koja ne postuje zakone. To je dokaz da smo mnogi neznalice i kukavice. Dok nam se neko ne USERE (da oprostite) na kucni prag, dok nam dobro ne ZASMRDI, mnogi jadnici se zivi ne cuju. Na jugu Crne nase, ruse sve sto je bez dozvole sagradjeno (izuzev ‘onu svetu gradnju’ na Rumiji). Na sjeveru moze da se gradi, rusi, dogradjuje, KOLJE I RASPARAVAJU DROBOVE BRAVA, a da ona ‘nasa’ jadna i koruptirana vlast, se ziva ne cuje. Sve se to desava u sedmoj godini Treceg milenijuma.

  2. Vucko says:

    Smrdusa,
    Posto vidim da Vlast cuti i da se ne oglasava onda Vi mjestani postupite kao Zidovi .
    Kad Arapi nesto pocnu sto njima prijeti oni ig puste i kad je pri kraju oni to bombarduju .
    Kad mu to bude pri kraju skupite se i zapalite mu taj Smrad . Vas covek iz Inostranstva.

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register