Vijesti odbile da objave Perovićev odgovor Brkoviću

Objavljeno: 03.05.2007, 09:54h

Bivši lider Liberalnog saveza CG i poslanik u crnogorskom parlamentu Slavko Perović je obavijestio javnost, posredstvom e-mreže nevladinih organizacija, da je podgorički dnevni list Vijesti odbio da objavi njegov "odgovor na dio dnevničkih zapisa Jevrema Brkovića",objavljenih u više nastavaka u tom dnevniku i da su time prekršeno njegovo osnovno ljudsko pravo. Uz tekst naslovljen kao "Osvrt na Brkovićeve dnevničke zapise", Perović je javnosti na uvid ponudio i objašnjenje glavnog i odgovornog urednika Vijesti Ljubiše Mitrovića zbog čega nije želio da objavi Perovićev tekst. Mitrović je objasnio Peroviću da je njegov tekst "teško podvesti pod reagovanje na feljton koji je objavljen u Vijestima". "G. Brkovi je na više mjesta pominjao Vas, Liberalni savez i vašu političku djelatnost iz 92/93. godine i time je dao povod za odgovor. Ali, Vaš tekst se ne dotiče tih mjesta, već opservira lik i djelo g. Brkovića u cjelosti, u posljednjih petnaestak godina, uključuju i i uređivačku koncepciju njegovog nekadašnjeg CKL-a. Zbog toga, mislim da ne bi bilo prikladno da Vijesti objave ovakav tekst kao reagovanje na feljton", poručio je Mitrović bivšem lideru LSCG.

Bivši lider Liberalnog saveza CG i poslanik u crnogorskom parlamentu Slavko Perović je obavijestio javnost, posredstvom e-mreže nevladinih organizacija, da je podgorički dnevni list Vijesti odbio da objavi njegov "odgovor na dio dnevničkih zapisa Jevrema Brkovića",objavljenih u više nastavaka u tom dnevniku i da su time prekršeno njegovo osnovno ljudsko pravo.

Uz tekst naslovljen kao "Osvrt na Brkovićeve dnevničke zapise", Perović je javnosti na uvid ponudio i objašnjenje glavnog i odgovornog urednika Vijesti Ljubiše Mitrovića zbog čega nije želio da objavi Perovićev tekst.

Mitrović je objasnio Peroviću da je njegov tekst "teško podvesti pod reagovanje na feljton koji je objavljen u Vijestima".

"G. Brkovi je na više mjesta pominjao Vas, Liberalni savez i vašu političku djelatnost iz 92/93. godine i time je dao povod za odgovor. Ali, Vaš tekst se ne dotiče tih mjesta, već opservira lik i djelo g. Brkovića u cjelosti, u posljednjih petnaestak godina, uključuju i i uređivačku koncepciju njegovog nekadašnjeg CKL-a. Zbog toga, mislim da ne bi bilo prikladno da Vijesti objave ovakav tekst kao reagovanje na feljton", poručio je Mitrović bivšem lideru LSCG.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register