Blerova zakašnjela najava povlačenja

Objavljeno: 02.05.2007, 08:53h

Jučerašnje obećanje britanskog premijera Tonija Blera da će napustiti premijersko mjesto u roku od "nekoliko nedjelja", Dejli Telegraf kvalifikuje kao zakašnjeli pokušaj da spriječi da birači uskrate povjerenje laburistima na redovnim djelimičnim izborima za donji dom britanskog parlamenta koji su zakazani za sjutra. List je dodao da Bler planira da saopšti u iduću srijedu ili četvrtak da daje ostavku na mjesto lidera Laburističke stranke, a da zatim na položaju premijera treba da ga zamijeni aktuelni ministar finansija Gordon Braun drugog jula.

Jučerašnje obećanje britanskog premijera Tonija Blera da će napustiti premijersko mjesto u roku od "nekoliko nedjelja", Dejli Telegraf kvalifikuje kao zakašnjeli pokušaj da spriječi da birači uskrate povjerenje laburistima na redovnim djelimičnim izborima za donji dom britanskog parlamenta koji su zakazani za sjutra.

List je dodao da Bler planira da saopšti u iduću srijedu ili četvrtak da daje ostavku na mjesto lidera Laburističke stranke, a da zatim na položaju premijera treba da ga zamijeni aktuelni ministar finansija Gordon Braun drugog jula.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register