Ubijen vođa iračke Al Kaide

Objavljeno: 01.05.2007, 11:42h

Abu Ajub al-Masri, vođa iračkog krila terorističke mreže Al Kaida, ubijen je danas u Iraku, objavilo je tamošnje ministarstvo unutarnjih poslova, navodeći da imaju dokaze o njegovom ubistvu u kojem, navodno, nijesu učestovale iračke i američke snage. Kako izvještavaju agencije, pretpostavlja se da je al-Masri ubijen u međusobnom obračunu Sunita koji se jutros dogodio u sjevernom dijelu Bagdadu. Iračke vlasti navode da još nijesu došli do al-Masrijevog tijela. SAD su al-Masrijevu glavu ucijenile na pet miliona dolara. Za al-Masrija se smatra da je bio Egipćanin, a Al Kaidu je vodio od ljeta, 2006. nakon što je, u američkom vazduđnom napadu, ubijen dotadašnji lider Abu Musab al-Zarkavi.

Abu Ajub al-Masri, vođa iračkog krila terorističke mreže Al Kaida, ubijen je danas u Iraku, objavilo je tamošnje ministarstvo unutarnjih poslova, navodeći da imaju dokaze o njegovom ubistvu u kojem, navodno, nijesu učestovale iračke i američke snage.

Kako izvještavaju agencije, pretpostavlja se da je al-Masri ubijen u međusobnom obračunu Sunita koji se jutros dogodio u sjevernom dijelu Bagdadu.

Iračke vlasti navode da još nijesu došli do al-Masrijevog tijela.

SAD su al-Masrijevu glavu ucijenile na pet miliona dolara.

Za al-Masrija se smatra da je bio Egipćanin, a Al Kaidu je vodio od ljeta, 2006. nakon što je, u američkom vazduđnom napadu, ubijen dotadašnji lider Abu Musab al-Zarkavi.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register