Inicijativa

Objavljeno: 27.04.2007, 21:38h

Koalicija dolje potpisanih 35 nevladine organizacije zapaža da ni sedam dana od podnošenja prijave Aleksandra Zekovića zbog ozbiljnih prijetnji nijesu otkriveni izvršioci nekoliko krivičnih djela izvedenih na ovaj način, a koja su možda izvršena i zloupotrebom službenog položaja.

Koalicija dolje potpisanih 35 nevladine organizacije zapaža da ni sedam dana od podnošenja prijave Aleksandra Zekovića zbog ozbiljnih prijetnji nijesu otkriveni izvršioci nekoliko krivičnih djela izvedenih na ovaj način, a koja su možda izvršena i zloupotrebom službenog položaja.

Koalicija dolje potpisanih 35 nevladine organizacije zahtijeva od policije i tužilaštva da u najkraćem roku istraže ovaj slučaj i o rezultatima obavijeste javnost, posebno imajući u vidu da postoje tonski zapisi glas čovjeka koji je uputio prijetnje.

Jedino efikasnim otkrivanjem izvršilaca policija i tužilaštvo će pokazati da djeluju zakonito u cilju zaštite bezbjednosti građana i ljudskih prava i u skladu s međunarodnim standardima, kako je sve predviđeno i Zakonom o krivičnom postupku, Zakonom o policiji i Ustavom.

1. Akcija za ljudska prava, Podgorica

2. Sigurna ženska kuća, Podgorica

3. Centar za građansko obrazovanje, Podgorica

4. Centar za razvoj nevladinih organizacija, Podgorica

5. Evropski pokret u Crnoj Gori, Podgorica

6. CEMI, Podgorica

7. EXPEDITIO, Kotor

8. Manus feminae, Podgorica

9. Inicijativa mladih za ljudska prava, Podgorica

10. Udruženje za pomoć lica ometenih u psihofizičkom razvoju, Nikšić

11. ANIMA, Kotor

12. Fondacija za stipendiranje Roma, Podgorica

13. JEF Crna Gora, Podgorica

14. Bonum, Pljevlja

15. ELSA, Podgorica

16. OKC Juventas, Podgorica

17. Centar za građanske inicijative, Kolašin

18. MOST, Žabljak

19. NVO klub Građanska kuća, Cetinje

20. Crnogorski ženski lobi, Podgorica

21. NVO "Početak", Nikšić

22. NVO "Nada", Herceg Novi

23. Koalicija NVO „Romski krug", Podgorica

24. Savez slijepih Crne Gore, Podgorica

25. Crnogorski komitet pravnika za ljudska prava, Rožaje

26. Asocijacija hercegnovska alternativa, Hercg Novi

27. Ženska grupa Stella, Cetinje

28. Bona Fides, Bar

29. SOS telefon za djece i žene žrtve nasilja, Podgorica

30. Novi Horizonti, Ulcinj

31. Udruženje mladih sa hendikepom, Podgorica

32. Unitas, Tuzi

33. Nezavisna Unija studenata Albanaca u Crnoj Gori, Podgorica

34. Udruženje studenata Fakulteta političkih nauka, Podgorica

35. Nansen dijalog centar u Crnoj Gori, Podgorica

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Kuda to idemo says:

  Sve ove NVO imaju 20 tak clanova,jer se pojedini clanovi dupliraju.
  hajdemo da organizujemo NVO ljubitelja piva i dobre kapljice

 2. Pendrekovani says:

  Ja vise nikome ne vjerujem nista. Ja nijesam vidio nista, ja nijesam cuo nista, ja ne mogu da vam javim nista. Pendrekovali su oni mene ni duzna ni kriva. Javljao sam se i zalio, niko nije htio da reaguje. Ja sam tada bio ‘izuzetak-jedinstven slucaj’. Govorili su mi tada, treba nam vise takvih pendrekanja, treba nam vise razbijenih cutura da bi oni ‘nezavisni’ preduzeli nesto protiv primitivizma nase ‘narodne’ policije. Da bi se narod digao na bunu, treba nama puno potpisa. Pendreci nijesu napravljeni da budu ukras policije na svecanostima koje dolaze. Pendrekom se ponekad “omaskom” moze da ispendreci i posteni cojek, naravno, ako ga ima u Crnoj nasoj.

 3. Marija says:

  Moje je uvjerenje da se radi o respektabilnim organizacijama, i znam da makar CEMI ima preko 1, 000 aktivista. I drago mi je da vidim veoma razlicite NVO ujedinjene u reakciji podrske i odbrane svog kolege. Predlazem da se ova inicijativa ostavi otvorena i drugim NVO jer je sigurno da ce biti jos podrske. A ovo je vazna poruka da NVO sektor moze jedinstveno reagovati kad su u pitanju principijelna pitanja, a Zekovicev slucaj je upravo takav.

 4. Marko Petrovic says:

  vama koji se potpisujete sa “kuda to idemo” zelim da kazem da su se ovi ljudi potpisali svojim imenom i prezimenom jer javnost zna ko su lideri ovih nevladinih organizacija. oni su javno iznijeli svoje stavove, bilo ih 20 ili 2000 clanova. ocigledno vi imate nesto protiv njih kad vam je bitno koliko ih je a ne sto govore.

 5. Sumljivko says:

  Da se samo od 35 nevladinih organizacija, javio po jedan clan da komentarise o ovoj INCIJATIVI, povjerovao bih da se radi o ozbiljnim organizacijama, koje zele da pomognu svome narodu, koje zele dobro svojoj zemlji. Ovako, kod mene, kao i mnogih drugih gradjana Crne Gore, javlja se neka sumnja u iskrenost ovih 35 nevladinih organizacija.

 6. Solo says:

  Dje god je umijesana Sigurna Zenska Kuca gospodje Ljiljane Raicevic, radi se o sumnjivoj raboti. Ona je uvijek u necijoj necasnoj funkciji i radi za pare pa ko bolje plati. Beskrupulozna je i spremna na sve. Slucaj Zekovic je tipican slucaj pokusaja zloupotrebe javnog mnjenja.

 7. Siguran 2007 says:

  Osnovali smo, mi ugrozeni i nezadovoljni pripadnici muskog roda, SIGURNU MUSKU KUCU, u kojoj ce biti zabranjen pristup zenama. Zene nece imati pravo ni da komentarisu o nasim (muskim) problemima. Mi necemo podrzati nijednu INICIJATIVU u kojoj ONE ucestvuju.

 8. Nesiguran u sigurnog says:

  Izvini Siguran ali je ta stvar malo gey! Uz duzno postovanje svim ljudima koji su GEY!

 9. Siguran 2007 says:

  Eto proglasise me neki da sam GAY (gej), sta da se radi? Ako covjek bjezi iz bracne zajednice zbog zla neke zene, i skrajne se u sigurnu musku kucu, proglase ga za ‘guzojeba’, da oproste oni koji se pridrzavaju kulturnih manira i speak-uju english. I am not Gay, dear my Ladies and Gentlemen.

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register