Umjesto da jedete, gledajte u sunce

Objavljeno: 26.04.2007, 11:14h

Izvesni Mejson Hau Dvinel objavio je knjigu u kojoj je objašnjeno na koji način čovek može postepeno da smanjuje unošenje hrane u organizam gledanjem u Sunce.

Izvesni Mejson Hau Dvinel objavio je knjigu u kojoj je objašnjeno na koji način čovek može postepeno da smanjuje unošenje hrane u organizam gledanjem u Sunce.

Knjiga sadrži detaljno uputstvo za devetomesečno vežbanje, a osnovni cilj je da se polako smanjuje količina pojedene hrane, a povećava vreme gledanja u Sunce. Kada se, nakon devet meseci, stigne do faze u kojoj čovek može 44 minuta neprekindo da gleda u Sunce, cilj je postignut. Kako tvrdi autor, u tom trenutku čovek može da prestane sa jelom i može da živi samo na vodi.

Najvažnija stvar priliko vežbanja je da čovek prilikom gledanja u Sunce bude bosonog i da stoji na goloj zemlji. Pored toga, autor upozorava da se u Sunce direktno može gledati isključivo u periodima niskog UV zračenja, tj. u prvom satu nakon izlaska Sunca i jedan sat pre zalaska. Fenomen primanja energije direktno od Sunca zainteresovao je naučnike nakon što su mediji 2002. objavili priču o Indijcu Hiri Ratanu Maneku koji je tvrdio da nekoliko godina uopšte nije jeo, a da je glad pobedio apsorbovanjem Sunčeve energije.

– Već nakon nekoliko dana vežbanja svako može da postigne osećaj primanja energije, a upijanjem Sunčevih zraka puni se mozak i dobija snaga. Čovek na taj način može da se izleči od svih psihičkih i fizičkih tegoba i postigne miran i srećan život -rekao je novinarima Manek. Lekari su proučavali Maneka skoro godinu dana i ustanovili da je potpuno zdrav iako ne jede.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply