Mirisno zavođenje

Objavljeno: 08.03.2007, 12:04h

Mirisni signal brže od drugih putuje do mozga, što znači da, ako je osoba blizu nas, prvo primijetimo njen (ne)prijatan miris, a potom izgled.

Mirisni signal brže od drugih putuje do mozga, što znači da, ako je osoba blizu nas, prvo primijetimo njen (ne)prijatan miris, a potom izgled.

 

 

 

Poznato je da uz pomoć parfema možete privući (na prijatan ili neprijatan način) nečiju pažnju. Mirisni signal brže od drugih putuje do mozga, što znači da, ako je osoba blizu nas, prvo primijetimo njen (ne)prijatan miris, a potom izgled. Moguće je razraditi i čitavu taktiku kako uz pomoć parfema privući, a zatim i zadržati nečiju pažnju.

Za početak je, naravno, potrebno da vas primijeti muškarac koga prvi put vidite. Ukoliko se nalazi na drugom kraju prostorije, sigurno neće osjetiti kako mirišete, ali zato ako prođete pored njega vjerovatno nećete ostati nezapaženi. Prije nego što se sledeći put prošetate pored njega, dodajte još nekoliko kapi parfema, tek toliko da ga podsjetite. Naravno, nikad ne pretjerujte, da ne izazovete kontraefekat.

Naučnici su dokazali da nanošenje omiljenog parfema povećava samopouzdanje i poboljšava raspoloženje, odnosno da ćete se, ako nanesete omiljeni parfem, ljepše osjećati u sopstvenoj koži. To će i drugi primijetiti. Dakle, kada se spremate za izlazak, nikako ne zaboravite parfem. On će biti vaš mali saveznik u osvajanju.

Na tržištu je u ponudi veliki broj parfema, najrazličitijih sastava u raskošnim ili minimalističkim pakovanjima. Svjetske zvezde utrkuju se koja će prije lansirati parfem sa sopstvenim imenom. Izaberite onaj koji će najviše odgovarati vašem čulu mirisa i koži. Medijski najaktuelniji ne znači da su i najbolji.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply