Nastavlja se rad na ustavu

Objavljeno: 12.01.2007, 11:05h

  Predsjednik Skupštine i Ustavnog odbora Ranko Krivokapić zakazao je za utorak, 16. januar, sjednicu tog skupštinskog tijela čime će rad na novom crnogorskom ustavu biti nastavljen nakon skoro dva mjeseca pauze, potvrđeno je Vijestima u parlamentu. Sve opozicione stranke, osim Srpske liste koja nije zauzela konačan stav, najavile su da će učestvovati u radu Odbora nakon što su napustili njegovu prvu sjednicu 20. novembra prošle godine. Opozicija je tada saopštila da želi da sačeka odluke Ustavnog suda o inicijativama stranaka da ocijeni Zakon o postupku za donošenje i proglašenje novog ustava i Zakon o ustavotvornoj skupštini. Ustavni sud odbacio je oba zahtjeva.

 

Predsjednik Skupštine i Ustavnog odbora Ranko Krivokapić zakazao je za utorak, 16. januar, sjednicu tog skupštinskog tijela čime će rad na novom crnogorskom ustavu biti nastavljen nakon skoro dva mjeseca pauze, potvrđeno je Vijestima u parlamentu.

Sve opozicione stranke, osim Srpske liste koja nije zauzela konačan stav, najavile su da će učestvovati u radu Odbora nakon što su napustili njegovu prvu sjednicu 20. novembra prošle godine.

Opozicija je tada saopštila da želi da sačeka odluke Ustavnog suda o inicijativama stranaka da ocijeni Zakon o postupku za donošenje i proglašenje novog ustava i Zakon o ustavotvornoj skupštini. Ustavni sud odbacio je oba zahtjeva.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register