Izbor smo napravili sasvim slobodno i sa najboljim namjerama

Objavljeno: 04.01.2007, 17:02h

Zajednička reakcija grupe NVO povodom tvrdnji predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića

Zajednička reakcija grupe NVO povodom tvrdnji predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića

Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškoća u razvoju "Naša inicijativa", Savez slijepih Crne Gore, Koalicija "Romski krug", SOS telefon za djecu i žene žrtve nasilja, Mreža odbora za ljudska prava i osnovne slobode, Klub Građanska kuća, Bonum i Fondacija za stipendiranje Roma izražavaju najoštriji protest povodom tvrdnje predsjednika Skupštine RCG g. Ranka Krivokapića da iza imenovanog člana Savjeta RTCG Gorana Đurovića stoji Pokret za promjene.

Iza Đurovićevog imenovanja, koje su poslanici Skupštine RCG uz kršenje Zakona odbili potvrditi, stoje naše mreže i organizacije članice kao i još nekoliko stotina nevladinih organizacija iz najšire grupe predlagača na koje da je neko i htio nije mogao izvršiti politički uticaj.

U proces imenovanja člana Savjeta RTCG uključili smo se se na osnovu poziva predsjednika Skupštine a za Đurovića se opredijelili upravo zbog njegove bliske i istinske veze sa NVO sektorom u kojem je profesionalno zapošljen i svakodnevnim radom upravo i vezan za pitanja položaja i prava djece i mladih, porodice, obrazovanja, socijalne i zdrastvene zaštite.

Pod punom moralnom i drugom odgovornošću tvrdimo da smo izbor napravili sasvim slobodno sa najboljim namjerama i ne prihvatamo da se naša legitimna volja anulira partijskom direktivom na osnovu koje treba zaustaviti sve što je nezavisno, neprovjereno i nepodobno.

 • Savez slijepih Crne Gore – Podgorica
 • Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškoća u razvoju "Naša inicijativa" – Podgorica
 • Koalicija "Romski krug" – Podgorica
 • Centar za građanske inicijative – Kolašin
 • SOS telefon za djecu i žene žrtve nasilja – Podgorica
 • Asocijacija hercegnovska alternative AHA – Herceg Novi
 • Mreža odbora za ljudska prava i osnovne slobode – Podgorica
 • Civilni akcija – Berane
 • NVO Klub Građanska kuća – Cetinje
 • Bonum  – Pljevlja
 • Novi horizonti – Ulcinj
 • Fondacija za stipendiranje Roma – Podgorica
Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Progresivni says:

  Treba cestitati Centru za razvoj nevladinih organizacija-CRNVO, koji djeluju javno i kriticki, i koji nemaju partijskih knjizica. Njihov rad trebaju da podrze svi slobodoumni gradjani koji su prestali da razmisljaju partijski. U ovom vremenu kada crnogorska opozicija, prakticno, nezna sta treba raditi i kako treba djelovati, oni iz NVO su dobro dosli, da gradjanima Crne Gore povrate vjeru u bolje sjutra. Cestitamo Vam NVO, zato sto ste drugciji od drugih, zato sto ste bolji od njih.

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register