Pogubljen Sadam Husein

Objavljeno: 30.12.2006, 09:43h

Bivši predsjednik Iraka Sadam Husein pogubljen je vješanjem jutros rano po lokalnom vremenu (6.05 sati), javili su svjetski mediji. "Nema Boga osim Alaha i njegovog proroka Muhameda", navodno je uzviknuo Sadam prije vješanja, prenijela je arapska televizijska stanica Al Džazira. Nije navedeno gdje je izvršena kazna. Mediji su javili da su pogubljena i dvojica njegovih saradnika, od kojih je jedan Sadamov polubrat. CNN je javila da su svjedoci egzekucije, nakon izvršenja kazne, slavili igrajući oko tijela mrtvog diktatora. Iračka lokalna televizija je javila da je egzekucija snimljena i da će biti predstavljena javnosti u toku dana kao dokaz pogubljenja.

Bivši predsjednik Iraka Sadam Husein pogubljen je vješanjem jutros rano po lokalnom vremenu (6.05 sati), javili su svjetski mediji.

"Nema Boga osim Alaha i njegovog proroka Muhameda", navodno je uzviknuo Sadam prije vješanja, prenijela je arapska televizijska stanica Al Džazira.

Nije navedeno gdje je izvršena kazna.

Mediji su javili da su pogubljena i dvojica njegovih saradnika, od kojih je jedan Sadamov polubrat.

CNN je javila da su svjedoci egzekucije, nakon izvršenja kazne, slavili igrajući oko tijela mrtvog diktatora.

Iračka lokalna televizija je javila da je egzekucija snimljena i da će biti predstavljena javnosti u toku dana kao dokaz pogubljenja.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register