Najveći holivudski promašaji u 2006.

by | dec 27, 2006 | Svaštara | 0 comments

Na kraju godine Holivud je sastavio listu najvećih filmskih promašaja u 2006. Lista je sastavljena oduzimanjem profita filma od troškova njegove produkcije, tako da se gubici broje u stotinama miliona dolara.

Kao veliki trošak svojoj producentskoj kući pokazao se pokušaj stvaranja dostojnog nastavka filmu "Niske strasti". Glumica Šeron Stoun nije uspjela da u bioskope privuče dovoljno publike da bi se opravdalo 70 miliona dolara uloženih u film.

U američkim bioskopima "Niske strasti 2" zaradile su samo pet miliona dolara, čime je Šeron Stoun nastavila crni jedanaestogodišnji niz snimanja loših filmova.

Rasel Krou glumio je u gubitničkoj romantičnoj komediji "Dobra godina", Nikolas Kejdž u rimejku horora "Čovek od pruća", a Šon Pen nije uspio da proslavi jedan drugi rimejk – političku sagu "Svi kraljevi ljudi". Sva tri filma našla su se na crnoj listi kada su se prihodi filma sabrali s nemalim rashodima.

Cijenjeni režiseri kao što su M. Night Shyamalan ("Lady in the water") i Volfgang Peterson ("Poseidon"), "udavili" su se u bioskopima sa svojim vodenim filmovima. Neslavno su prošli i ratni film "Flyboys", animirani film "Flushed away" studija "Dreamworks", ljubavna priča "Fontana", i triler "Freedomland".

Najlošije je godinu zaključio film "Poseidon", sa sto miliona dolara deficita, i crtani film "Flushed away", s minusom od 90 miliona dolara.

0 Comments

Submit a Comment