Ovdje mora doћi do promjena

by | dec 20, 2006 | Blog | 12 comments

Mogu li da, u vaše ime, pozovem potencijalne blogere da se oglase. Možeš, rekoše mi.

Piše: Ovlašćeno lice

Pošto su ovdašnji blogeri brzo posustali, zamoljen sam od uredništva ovih on line novina da napišem bilo šta, tek toliko da bloger Rajko Milić ne stoji vjekovima u desnom gornjem uglu.

Šta da napišem, pitao sam.

Bilo šta, rekli su mi. Ovlašćujemo te.

Jel tako, pitam.

Jes, rekoše.

Mogu li da, u vaše ime, pozovem potencijalne blogere da se oglase.

Možeš, rekoše mi.

Može li bilo ko, pitao sam.

Ne, no samo onaj/ona koji ima šta da kaže.

Ima li još koji uslov, pripitah.

Ima, rekoše. Mora pisati pod punim imenom & prezimenom.

Dobro, rekoh ja.

Ovo ne važi za mene, jel da.

Jedino za tebe ne važi, potvrdiše.

12 0 komentara

  1. Rajko omraženi Milic

    Taman sam ukucao svoj novi blog – kad – iznenađenje.
    Da ne bih, eto, bio optužen za monopol (zvuči ofucano, zar ne?), objavu bloga ću odgoditi, pa i po cijenu da postane deplasiran.

  2. Veljko B.Ilic

    Da bih pisao o (ne)cemu, moram prvo da pozdravim onoga “omrazenoga” Rajka Milica. RAJ-o, Vi imate fino ime, ako ikada, (ne daj Boze), ispustite dusu, ona ce Vam otici u Raju-RAJ-o moj. Imate fino i prezime: MILI-c. Sve u svemu, mili Rajo, zelim Vam srecnu 2007 godinu. Sedma godina Treceg Milenijuma bice Vam secna.

  3. Veljko

    Izvinjavam se na onu poslednju rijec kojoj omaskom ispustih ono vrlo vazno slovo “R”. Nije setna, nego SRECNA.

  4. Milovan Vukov Jankovic ,Danska

    Ako je polupismenima dozvoljeno da pishu, i da otvaraju tabu teme za NASHE DICHNE novinare,
    koji cute kao zaliveni o svemu shto ZIVOT ZNACHI, ili ZRACHI u tom novinarskom MRAKU, ja bih pokushao da OTVORIM NEKE TEME, koje su aktuelne u SKANDINAVIJI, a o kojima se rijetko raspravlja u Crnoj Gori.

    Ako nekoga interesuju moji stavovi, moze se preko cr.12 000 postova, na 4rume B92, promjene.org i CdM, orijentisati, prije davanja dozvole za otvaranje novih TEMA, i unoshenje malo zivota na ovom sajtu.

  5. Veljko B. Ilic

    I ja bih volio da pocnemo nesto ljudski i intelegetno da prodiskutujemo na ovim “stranicama”. Predlozite nesto sto bi zainteresovalo puno nas. Nebi trebalo da se vrijedjamo pojedinacno, niti da koristimo one nase balkanske nacionalizame, ako mogu tako da se izrazim.

    O cemu da diskutujemo ovih poslednjih dana 2006-e godine? Ovi nasi gradjani Crne Gore sto zive na sjeveru Evrope, mogu svoja iskustva da prenesu svima nama. Mozda cemo nesto nauciti od njih. Licno, ja koji zivim na 12 stepeni juzno od Ekvatora, mogao bih vam pisati o zivotu u ovim tropskim krajevima, gdje nikada snijeg ne pada. Mogao bih vam pisati o Krokodilima i opisati njihove suze. Da, mogao bih vam opisati nesto o najduzoj pecini u svijetu, cijih je samo 140 kilometara istrazeno.

    Pa postovani citaoci mogao bih vam opisat zivot ovih Aboridzina, ciji su crtezi u ovim pecinama stari preko 30 000 (trideset hiljada godina). Oni vjeruju samo u prirodu. Bijeli covjek iz “kulturne” Evrope, nekada davno donese im Bibliju, tu knjigu koja zavadi neke nepismene narode.

    Mogao bih vam o puno cemu pisati, kakvo su dobro i zlo donosili evropski kolonisti sirom svijeta. Evropljani su poznati dobro ovim narodima “na kraju svijeta”, uvijek su pocinjali neke ratove, osvajanja i prevare. Toliko za danas dragi evropljani iz Crne Gore. Zivjeli mi i srecni bili.

  6. Uredništvo PCNEN-a

    Gospodine Jankoviću,

    otvorićemo Vam nalog za blogovanje, a vi nam pošaljite Vašu e-mail adresu.

    S poštovanjem,

  7. Milovan Vukov Jankovic ,Danska

    Poshtovani urednici,

    Hvala VAM puno, na povjerenju i tako brzom pozitivnom odgovoru.

    Dok razmishljam i neka aktivnost se zbiva izmedju mojih uva, i dok bude bilo zainteresovanih da polemishu sa tim aktivnostima moje lude glave, i onih koji gube vrijeme na chitanju ono shto ja smatram, da je vazno za zivot buducih pokoljenja i ne samo ja, nego i Danski novinari, koji mogu biti uzor nashim novinarima, kako oni prilaze nekoj temi, koliko vremena i istrazivanja, koliko razgovora sa struchnim i kvalifikovanim ljudima oni utroshe, prije nego otvore temu.

    Velika je shteta,
    shto mi moja polupismenost ne pomaze u SERVIRANJU teme na jedan profesionalan i pristupachan nachin, ali da cu pokushati da izvuchem i dam sve od sebe, to mugu garantovati, sad je pitanje, dali je moje najbolje , dovoljno dobro,
    za posjetioce Vasheg sajta.

    Srdachan pozdrav ,
    redakciji i svim chitaocima pcnen-a.
    milovanjankovicmj@hotmail.com

  8. Stra-hinja

    Posto neznamo o cemu cemo da komentarisemo, posto na nas ne djeluju nikakve promjene ni evolucija, vratite nam Rajka. Ovaj bezliicni sa sesirom me posjeca kao da je radio za neku od onih “narodnih” sluzbi (OZNA, KOS, UDBA).

    Mozda ovaj sa sesirom nije tako los, mozda on radi za ove demokratske sluzbe (CIA, MI5, FBI). Dragi komentatori, vi koji se nepotpisujete sa vasim pravilnim imenom, Ovi gore navedeni mogu za nekoliko minuta da otkriju ko ste, gdje zivite, mogu cak da utvrde i vasu krvnu grupu bez uzimanja vase krvi na analizu. Ovo vas samo upozoravam da pazite sta pisete. Budite mi pozdravljeni i nebojte se, iduca godina bice biricetna.

  9. Zestoki

    Ovlasceni
    bloger mora da ostalja komentare maltene svakodnevno. U suprotnom ja bih im oduzeo pravo da blog.

Submit a Comment