Prvi gej poljubac u video igrici

by | nov 1, 2006 | Zanimljivosti | 0 comments

Proizvođač video-igrica Take-Two Interactive Software, nakon skrivene scene seksa u Grand Theft Auto: San Andreas još jednom šokira javnost.

U njihovom novom projektu, namijenjenom ponajprije maloljetnim potrošačima, petnaestogodišnji mladić može poljubiti djevojku, ali i prijatelja istog pola.

Junak igrice Bully je petnaestogodišnji Džimi Hopkins koji se druži sa školskim prijateljima, tuče s vršnjacima,e djevojkama daje slatkiše i cvijeće u zamjenu za poljupce.

Međutim, ono što igicu čini kontroverznom je to da Džimi ima jednak pristup i prema dječacima. Kada Džimi visokom i plavokosom prijatelju priđe s buketom cvijeća, on mu odgovori: "Napaljen sam, hajde da budemo zajedno."

Za razliku od San Andreasa, poljubac dvojice dječaka ovdje nije skriven, ali kupci na njega nigdje nijesu upozoreni.

Zbog igrice su se najviše uskomešali roditelji i zakonodavci jer Bully ima oznaku "T", koja znači da je primjerena za djecu do 15 godina.

Profesor na Fakultetu umjetnosti i dizajna u Savanahu i autor knjige "Seks u video-igricama" Brenda Bredvajt cijeli je incident prokomentarisala rekavši da su homoseksualni likovi sve prisutniji na televiziji i u medijima, te da je Take-Two Interactive Software samo prvi napravio korak u tom smjeru.

0 Comments

Submit a Comment