Ministarstvo pojasnilo odluku o osnivanju Centra Njegoš

Objavljeno: 30.10.2006, 20:44h

Ministarstvo kulture i medija je odbacilo optužbe da vladina odluka o organizovanju javne ustanove Centar Njegoš predstavlja privatizaciju nacionalne kulturne, već da je ta odluka donesena "isključivo radi ostvarivanja neophodnih programskih sadržaja vezanih za Petra II Petrovića Njegoša, koje Narodni muzej nije u stanju da osmisli i organizuje". "Kad bi rukovodstvo Narodnog muzeja pravilno i ozbiljno pročitalo zaključke Vlade, shvatilo bi o čemu se radi, tim prije što bi organizaciju muzejske službe trebalo i samo da poznaje, s obzirom da mu je u nadležnosti matična muzejska služba u Crnoj Gori. U tom smislu, rukovodstvo Narodnog muzeja trebalo bi da razlikuje zavičajne muzeje i muzejske zbirke, kao i mogućnosti i uslove njihovog organizovanja", navedeno je, pored ostalog, u saopštenju Ministarstva kulture i medija.

Ministarstvo kulture i medija je odbacilo optužbe da vladina odluka o organizovanju javne ustanove Centar Njegoš predstavlja privatizaciju nacionalne kulturne, već da je ta odluka donesena "isključivo radi ostvarivanja neophodnih programskih sadržaja vezanih za Petra II Petrovića Njegoša, koje Narodni muzej nije u stanju da osmisli i organizuje".

"Kad bi rukovodstvo Narodnog muzeja pravilno i ozbiljno pročitalo zaključke Vlade, shvatilo bi o čemu se radi, tim prije što bi organizaciju muzejske službe trebalo i samo da poznaje, s obzirom da mu je u nadležnosti matična muzejska služba u Crnoj Gori. U tom smislu, rukovodstvo Narodnog muzeja trebalo bi da razlikuje zavičajne muzeje i muzejske zbirke, kao i mogućnosti i uslove njihovog organizovanja", navedeno je, pored ostalog, u saopštenju Ministarstva kulture i medija.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register