Prokletstvo zbog Rtnja

Objavljeno: 26.10.2006, 12:14h

Paraćinci se posle eksplozije vojnog skladišta na Karađorđevom brdu vraćaju uobičajenom načinu života, ali po gradu kola sve više teorija onih koji misle da je njihov grad – uklet.

Paraćinci se posle eksplozije vojnog skladišta na Karađorđevom brdu vraćaju uobičajenom načinu života, ali po gradu kola sve više teorija onih koji misle da je njihov grad – uklet.

Astrolozi tvrde da je to zbog blizine planine Rtanj, koja vekovima važi za mistično mesto, na kome su registrovane čudne pojave. Prva veća tragedija dogodila se 3. septembra 1987. godine, kada je vojnik Azis Keljmendi, na službi u paraćinskom garnizonu, bez ikakvog povoda, na spavanju ubio četiri i ranio pet vojnika.

On je ovaj masakr započeo noću, u tri sata i pet minuta, za vreme vršenja dužnosti pomoćnika dežurnog jedinice. U haosu koji je potom nastao, uspeo je da pobegne iz kasarne i to baš na Karađorđevo brdo. Dokopao se autoputa i kada je shvatio da je opkoljen, Keljmendi je, prema zvaničnoj verziji, ispalio sebi metak u glavu. Avgusta naredne godine autobus kojim su se radnici Industrije tekstila "Branko Krsmanović" vraćali sa letovanja iz Gradca, udario je u šleper i završio u Jablaničkom jezeru. Od 45 putnika, poginule su 32 osobe, a preživelo je njih 13.

Šest godina kasnije, na autoputu, baš u delu gde se nalazi naselje 7. juli, koje je najviše stradalo prilikom prošlonedeljne eksplozije, autobus koji je Beograđane vraćao sa letovanja iz Grčke sleteo je s nadvožnjaka. Poginuo je jedan putnik. Istog meseca, na istom mestu, drugi beogradski autobus, koji je, takođe, vraćao turiste sa letovanja iz Grčke imao je saobraćajku u kojoj je devet ljudi poginulo, a 37 povređeno.

Leposava Velisavljević, astrolog iz Jagodine, ocenjuje da Paraćin trpi ovako teške nesreće zbog toga što se nalazi pored planine Rtanj, koja je u obliku piramide.

– Ako se zna da je piramida označava vatru u sredini, nije čudo što Paraćin privlači nesreće. Karađorđevo brdo je takođe u obliku piramide, ali zaravnjene. Na dan eksplozije, Mars, planeta rata, bila je u konjunkciji sa Suncem, što mu je dalo dodatnu snagu da deluje kao inicijalna kapisla. Katastrofa je ublažena jer je planeta Venera bila u u konjukciji sa Suncem. Zaštitu je pružio i Pluton u sekstilu sa Suncem – objasnila je Velisavljevićeva.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register