Čovjek došao iz budućnosti

Objavljeno: 14.10.2006, 13:37h

Izvjesni Džon Tritor saopštio je u novembru 2000. godine na jednom Internet forumu da je vojnik iz 2036. godine i ustvrdio da će 2015. izbiti Treći svjetski rat koji će zamalo uništiti svijet.

Izvjesni Džon Tritor saopštio je u novembru 2000. godine na jednom Internet forumu da je vojnik iz 2036. godine i ustvrdio da će 2015. izbiti Treći svjetski rat koji će zamalo uništiti svijet.

Radoznali sagovornici sa foruma uputili su mu lavinu pitanja o tome kakva nas budućnost čeka, a Tritor je ponudio detaljne opise planetarne političke situacije i time mnoge ubijedio u istinitost svojih tvrdnji.

Tritor je navodno rodjen 1998. godine na Floridi, i sa 38 godina, dakle 2036. godine, vlada ga je poslala unazad kroz vrijeme kako bi u 1975. godini uzeo model starog portabl računara IBM 5100 koji je imao jedinstvenu sposobnost da medjusobno prevodi informatičke jezike juniks, epl i bejzik. To svojstvo bilo je neophodno jer je za 2038. godinu predvidjen kolaps na Juniks operativnom sistemu – računari će se tada vratiti na datum iz 1901. godine.

Medjutim "vojnik iz budućnosti" odabrao je da se pojavi i 2000. godine na Floridi gdje je svojevremeno kao dvogodišnji dječak živio sa roditeljima da bi prisustvovao pojavi "milenijumskog baga", na prelazu izmedju 1999. i 2000. godine.

Njegov život prije povratka u 2000. godinu, navodno, nije bio lak jer je u Trećem svjetskom ratu koji je izbio 2015. godine nastradalo tri milijarde ljudi. Rat će izbiti kao polsedica manjeg gradjanskog rata u SAD izmedju 2004. i 2005. godine, i u toj tački Tritorova priča gubi vjerodostojnost pošto od tog rata nije bilo ni traga ni glasa.

Rat je izbio jer je američka vlada uspostavila državnu kontrolu radi provjere gradjanskih prava stanovništva, zbog čega mnogi gradjani prelaze u unutrašnjost zemlje i osnivaju sopstvenu policiju koja se sukobljava sa onom iz gradova.

Tu situaciju iskoristiće Rusija koja će nuklearnim oružjem napasti Ameriku i Evropu, koji će žestoko uzvratiti.

Medjutim, neka Tritorova predvidjanja su se bar djelimiično obistinila. On je tvrdio da će 2002. godine biti udareni temelji mogućem putovanju kroz vrijeme, a 2001. godine laboratorija za fiziku u Ženevi saopštila je da će u budućnosti moći da se prave mikroskopske crne rupe, što je neophodna prepostavka da vremenska mašina proradi.

On je upozorio i da će "lude krave" odnijeti hiljade života, da će budući predsjednik SAD biti žena, kao i da će 2036. godine ljudi biti "stado lijenih, sebičnih ovaca bez mnogo znanja".

Džon Tritor vratio se u budućnost 24. marta 2001. godine i nije za sobom ostavio nikakav trag. Niko još nije pronašao dječaka tog imena na Floridi, koji bi sada trebalo da ima osam godina, a rasprave o vjerodostojnosti njegovih predvidjanja još traju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register