Jogurt liječi zadah iz usta

Objavljeno: 07.10.2006, 17:36h

Ako ste već isprobali sve da bi svom dahu dali ljepši miris i nijeste zadovoljni rezultatima eksperimentisanja, možda je vrijeme da zadah pobijedite sa dva obična jogurta.

Ako ste već isprobali sve da bi svom dahu dali ljepši miris i nijeste zadovoljni rezultatima eksperimentisanja, možda je vrijeme da zadah pobijedite sa dva obična jogurta.

Vođeni istraživanjem o djelovanju jogurta na smanjenje vjerovatnoće kvarenja zuba, grupa japanskih naučnika došla je do zaključka da je jogurt dobar za zdravlje usne šupljine, grla i problema sa želucem.

U istraživanju koje su sproveli ispostavilo se da se svakodnevnim uzimanjem bilo koje vrste jogurta smanjuje količina neugodnih mirisa u usnoj šupljini. Smanjuju se i naslage hran, na zubima te sprčečava upala zubnog mesa. Tokom istraživanja ispitanici su dobili identične instrukcije o higijeni zubi, načinu ishrane i uzimanju ljekova.

Od svake osobesu uzetii i čuvani uzorci naslaga sa i ispod jezika i mjerena koncentracija sumpornih spojeva, a nakon šest nedjelja uzimanja jogurta nivo spojeva koji izazivaju neugodne mirise smanjio se 80 posto.

Dovoljna su dva jogurta na dan da bi se uklonio neugodan miris, smanjile zubne naslage te izliječila ili se ublažila upala zubnog mesa. Broj bakterija u ustima ostaje isti, što bi se moglo objasniti time da se uzimanjem jogurta neke vrste bakterija koje stvaraju neugodan dah zamjenjuju drugim, "dobrim" vrstama bakterija kojih ima u jogurtu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register