Agencija za telekomunikacije prelomila

Objavljeno: 05.10.2006, 12:33h

Telekom Crne Gore nije smio neosnovano vršiti diskriminaciju korisnika servisa u pogledu cijena i drugih uslova pružanja Odobrenih servisa.

Telekom Crne Gore nije smio neosnovano vršiti diskriminaciju korisnika servisa u pogledu cijena i drugih uslova pružanja Odobrenih servisa.

Piše: Duško Mihailović

Tačno nakon četiri mjeseca od kako je Agenciji za telekomunikacije, odnosno njenom sektoru za zaštitu prava korisnika telekomunikacionih usluga, upućen zahtjev u kojem se traži da taj regulator naloži Telekomu Crne Gore da sve korisnike ADSL, i uopšte, internet servisa dovede u ravnopravan položaj i nadoknadi, kroz umanjenje telefonskih računa, nezakonski i nepravedno naplaćene usluge, Agencija se danas oglasila saopštenjem kojim je samo djelimično izašla u susret zahtjevima korisnika.

Nakon televizijske debate koju je organizovao Centar za zaštitu potrošača i višemjesečnog kašnjenja Agencija za telekomunikacije je danas, ne obraćajući se direktno korisnicima koji su se žalili,  saopštila sljedeće:

"Korisnici Internet usluga putem ADSL priključka kod Telekoma Crne Gore, obratili su se Agenciji za telekomunikacije i poštansku djelatnost žaleći se na kvalitet pomenute usluge (smetnje u korišćenju i česti prekidi), kao i na neravnopravan položaj korisnika koji su Ugovor o pružanju Internet usluga putem ADSL priključka zaključili prije 21. 05. 2006. godine u odnosu na one koji su ugovor iste sadržine zaključili nakon ovog datuma. Neravnopravnost korisnika se ogledala u visočijoj cijeni mjesečne pretplate za "stare" u odnosu na "nove" korisnike, a za istu vrstu usluga pružene od strane Telekoma Crne Gore.

Uzimajući u obzir princip nediskriminatornosti tarifa ustanovljen Pravilnikom o tarifama javnih telekomunikacionih servisa ("Službeni list RCG broj 73/04") kao i stavove iz Licence izdate Telekomu Crne Gore ("tačka 22 – Zabrana neosnovane diskriminacije"), Telekom Crne Gore nije smio "neosnovano vršiti diskriminaciju korisnika servisa u pogledu cijena i drugih uslova pružanja Odobrenih servisa".

Razmatrajući sve relevantne činjenice a u skladu sa važećim propisima, Agencija je donijela Rješenje kojim se Telekomu Crne Gore nalaže da dovede u ravnopravan položaj sve korisnike ADSL paketa usluga, na način što će "starim" korisnicima tih usluga (kad su u pitanju fizička lica) naplaćivati jednaku mjesečnu pretplatu kao i "novim" korisnicima za isti paket usluga. Takođe, Telekomu Crne Gore je naloženo da Agenciji dostavi sve modele Ugovora o pružanju Internet usluga putem ADSL priključka.

Protiv Rješenja Agencije za telekomunikacije i poštansku djelatnost žalba nije dopuštena, već se u roku od 30 dana od dana njenog donošenja može pokrenuti spor pred Upravnim sudom Crne Gore".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Bez tele-koma. says:

  U mome selu jos nije dosla struja. Ja se nerazumijem u tele-komunikaciju. Idem u gradu da vas preko racunara pozdravim.

  Kako je fino leci u krevetu kad Sunce zalazi, a ustati kad Sunce izlazi iza ovih mojih visokih brda. Kako se fino naspavam i odmorim. Zao mi je vas tele (komunikaciona) generacijo. Mene je potrebna samo svjetlos Sunca. Ja netrazim druge izvore svjetosti i drugi nacin zivljenja. Pozdravljam vas poslednji put preko racunara. Zivjeli i srecan vam TELE-kom.

 2. Absolutist says:

  Je li moguce da su poceli da rade svoj posao?

 3. Realan says:

  Tresla se gora rodio se mis…

  Vidjecemo sto ce bit poslije “strahopostovanih” rijeci 🙂 Agencije, jer u slucaju TV IN KVIZ-PLJACKA je bila i dalje nastavljena poslije njihovog upozorenja..

  Ma……. 🙂

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register