NATO predlaže izradu Akcionog plana za hapšenje Karadžića

Objavljeno: 02.09.2006, 13:09h

Čelnici Štaba NATO-a u Sarajevu predložili su organima BiH da što prije sastave akcioni plan za hvatanje haškog optuženika Radovana Karadžića, piše sarajevska štampa. Prema riječima kopredsjedavajućeg Državne međuresorske komisije BiH za NATO i Partnerstvo za mir ambasadora Nedžada Hadžimusića, "postojanje takvog plana bi pojačalo šanse BiH za prijem u Partnerstvo, čak i ako bi ovaj najtraženiji haški bjegunac još bio na slobodi". "To bi bila dobra poruka da vlasti BiH zbilja imaju najmeru da učine sve da definitivno sarađuju sa Haškim tribunalom, te da Karadžića konačno privedu pravdi", navodi Hadžimusić. Ovu preporuku funkcionerima BiH dali su komandant Štaba NATO-a u Sarajevu američki general Luis Veber i politički savjetnik NATO-a Rafi Gregorijan na redovnom sastanku posvećenom reformi odbrane BiH, piše sarajevska štampa.

Čelnici Štaba NATO-a u Sarajevu predložili su organima BiH da što prije sastave akcioni plan za hvatanje haškog optuženika Radovana Karadžića, piše sarajevska štampa.

Prema riječima kopredsjedavajućeg Državne međuresorske komisije BiH za NATO i Partnerstvo za mir ambasadora Nedžada Hadžimusića, "postojanje takvog plana bi pojačalo šanse BiH za prijem u Partnerstvo, čak i ako bi ovaj najtraženiji haški bjegunac još bio na slobodi".

"To bi bila dobra poruka da vlasti BiH zbilja imaju najmeru da učine sve da definitivno sarađuju sa Haškim tribunalom, te da Karadžića konačno privedu pravdi", navodi Hadžimusić.

Ovu preporuku funkcionerima BiH dali su komandant Štaba NATO-a u Sarajevu američki general Luis Veber i politički savjetnik NATO-a Rafi Gregorijan na redovnom sastanku posvećenom reformi odbrane BiH, piše sarajevska štampa.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register