Nestaje lim s mauzoleja vladike Danila

Objavljeno: 01.09.2006, 10:18h

Sa Mauzoleja Vladike Danila na Orlovom kršu kraj Cetinja ukraden je bakarni krov, objavila je današnja štampa. Republika pise da je bakar sa Orlovg krša i ranije često bio na meti lopova, i dodaje da su posljednjih godina učestale krađa spomenika od bakra i bronze. List podsjeća da je godinama ”nestajala” ograda oko Vlaške crkve, a među ”žrtvama” lopova nedavno su bile i biste crnogorskih junaka i istorijskih ličnosti, od kojih i ona Nikca od Rovina, ukradena iz gradskog parka, koja nikada nije pronađena.

Sa Mauzoleja Vladike Danila na Orlovom kršu kraj Cetinja ukraden je bakarni krov, objavila je današnja štampa. Republika pise da je bakar sa Orlovg krša i ranije često bio na meti lopova, i dodaje da su posljednjih godina učestale krađa spomenika od bakra i bronze.

List podsjeća da je godinama ”nestajala” ograda oko Vlaške crkve, a među ”žrtvama” lopova nedavno su bile i biste crnogorskih junaka i istorijskih ličnosti, od kojih i ona Nikca od Rovina, ukradena iz gradskog parka, koja nikada nije pronađena.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register