Kacin predložio “Žene u crnom” za nagradu Sakarov

Objavljeno: 01.09.2006, 14:31h

Slovenački poslanik u EP Jelko Kacin predložio je NVO Žene u crnom za prestižnu nagradu Sakarov 2006., javio je B92. "Vrijeme je da Evropski parlament nagradi hrabro zalaganje Žena u crnom i njihov doprinos važnim političkim ciljevima tokom ovih 15 godina njihove aktivnosti. To priznanje EU bi predstavljalo i podstek demokratiji i slobodi u Evropi, koja se još nije oporavila od ratova", smatra Jelko Kacin. Nagrada Evropskog parlamenta Sakarov nosi ime po ruskom borcu za ljudska prava, Andreju Sakarovu i dodjeljuje se u decembru, na dana kada je Organizacija Ujedinjenih naroda usvojila Deklaraciju o zaštiti ljudskih prava i sloboda. Nagrada iznosi 50.000 eura.

Slovenački poslanik u EP Jelko Kacin predložio je NVO Žene u crnom za prestižnu nagradu Sakarov 2006., javio je B92.

"Vrijeme je da Evropski parlament nagradi hrabro zalaganje Žena u crnom i njihov doprinos važnim političkim ciljevima tokom ovih 15 godina njihove aktivnosti. To priznanje EU bi predstavljalo i podstek demokratiji i slobodi u Evropi, koja se još nije oporavila od ratova", smatra Jelko Kacin.

Nagrada Evropskog parlamenta Sakarov nosi ime po ruskom borcu za ljudska prava, Andreju Sakarovu i dodjeljuje se u decembru, na dana kada je Organizacija Ujedinjenih naroda usvojila Deklaraciju o zaštiti ljudskih prava i sloboda. Nagrada iznosi 50.000 eura.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register