CG nema avione za kontrolu vazdušnog prostora

Objavljeno: 01.09.2006, 10:38h

Vojni analitičar Miroslav Lazanski smatra da problem Vojske Crne Gore predstavlja nepostojanje savremenog protivavionskog sistema kojim bi se kontrolisao vazdušni prostor. On  je za Glas Javnosti kazao da crnogorska vojska ne posjeduje nijedan MIG 21, već samo G4, koji "nijesu za kontrolu vazdušnog prostora". "Obaveza svake države koja ulazi u proces Partnerstva za mir je da mora, sopstvenim ili iznajmljenim snagama, obavljati kontrolu vazdušnog prostora. Vojska Crne Gore nema svoje avione i zato ih moraju iznajmiti iz Albanije, Srbije ili Italije", rekao je Lazanski. "Čuvanje vazdušnog prostora 24 sata godišnje košta ne manje od 50 miliona dolara, a vojni budžet Crne Gore je, mislim, između 35 i 40 miliona evra", dodao je Lazanski.

Vojni analitičar Miroslav Lazanski smatra da problem Vojske Crne Gore predstavlja nepostojanje savremenog protivavionskog sistema kojim bi se kontrolisao vazdušni prostor. On  je za Glas Javnosti kazao da crnogorska vojska ne posjeduje nijedan MIG 21, već samo G4, koji "nijesu za kontrolu vazdušnog prostora".

"Obaveza svake države koja ulazi u proces Partnerstva za mir je da mora, sopstvenim ili iznajmljenim snagama, obavljati kontrolu vazdušnog prostora. Vojska Crne Gore nema svoje avione i zato ih moraju iznajmiti iz Albanije, Srbije ili Italije", rekao je Lazanski.

"Čuvanje vazdušnog prostora 24 sata godišnje košta ne manje od 50 miliona dolara, a vojni budžet Crne Gore je, mislim, između 35 i 40 miliona evra", dodao je Lazanski.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register