Nova droga u Srbiji – lizanje žaba!

Objavljeno: 16.08.2006, 12:34h

Srbiju je zahvatilo novo ludilo, nova droga – lizanje žaba krastača!!! "Nedeljni telegraf" piše da su u Srbiji sada na ceni halucinogene supstance koje se dobijaju od žaba krastača.

Srbiju je zahvatilo novo ludilo, nova droga – lizanje žaba krastača!!! "Nedeljni telegraf" piše da su u Srbiji sada na ceni halucinogene supstance koje se dobijaju od žaba krastača.

Na narko-tržištu u Srbiji sve su popularniji kristali žabljeg mleka, koji se ušmrkavaju, puše i utrljavaju u kožu…

Žabe krastače vekovni su izvor halucinogenih supstanci i još je Leonardo da Vinči u svojim spisima razmišljao o efektima žabljeg otrova.

 "Ja sam suviše gadljiva da bih uradila tako nešto. Ubedjena sam da ona priča o princezi koja je poljubila žabu, pa se ova pretvorila u prelepog princa, nije ništa drugo do mit izazvan bufoteninom, koji svakog baca u psihodelični trip. Ne mogu ni da muzem žabe, iako iz literature a i priča ljudi znam da je to jednostavno – pristima joj se prosto trljaju žlezde na vratu, pa ispušta mlečnu tečnost koju skupiš na komad stakla i pustiš da se osuši. Tada se kristalizuje i može da se puši. U Belgiji sam imala iskustvo pušenja žabe, ali su kristali iz njenih žlezda bili pomešani sa marihuanom", ispričala je sagovornica lista.

Vizuelne halucinacije se smenjuju kao na filmu, čak i ako ste zagledani u zid, a glava buči od filozofskih pitanja tipa "zašto postojim" i "šta je cilj života". Trip traje otprilike jedan sat. Postiže se drogom koju prirodno poseduju neke vrste žaba, rekao je za "Nedeljni telegraf" jedan nezaposleni poljoprivredni tehničar iz Negotina.

"Znam da babe u mom kraju koriste žabe za pravljenje različitih masti od kojih imaš osećaj lebdenja i druge halucinacije. Ja sam ušmrkavao bufotenin iz žabljih ledja koji mi je prijatelj doneo iz Amsterdama. Uopšte nije loše", dodaje on.

Halucinogene žabe poznate su od davnina, a plenetom skakuće više od 200 vrsta koje u svojoj koži sadrže supstancu bufotenin, čija su psihodelična svojstva bila poznata starim narodima svih kontinenata, ali i modernim fanovima prirodnih narkotika.

Muženje žaba, iako neupućenima zvuči kao vic, nova je moda prikupljanja narkotičkih supstanci u Srbiji gde živi Bufo viridis ili žaba krastača, kao i Bufo bufo, odnosno obična žaba. Obe u žlezdima imaju bufotenin, psihodeličnu supstancu koju dosetljivi ljubitelji halucinogenih droga koriste na razne načine.

Jedna sagovornica "Nedeljnog telegrafa" iz Beograda rekla je da "peruanski Indijanci ližu žabe i tako se drogiraju, što govori o njihovoj ekološkoj svesti".

Korisnici halucinogenih kristala iz žaba kažu da se taj narkotik čuva u frižideru i da je to jedini način da stalno održi svežinu. Žaba, inače, može da se "muze" dva puta dnevno.

Svako ko popuši žablje mleko oseti da mu se svest menja, doživljava vizuelne i zvučne halucinacije, priliv energije, eksploziju boja i svetlosti, koje traju oko jedan sat.

Obične žabe i žabe krastače po Srbiji skakuću baš svuda, s tim što prva isključivo živi u šumi, a druga u gradskim barama. Obe vrste spadaju u zaštićene i kažnjivo je loviti ih.

Bufo žabe luče otrovnu tečnost na vratu kad su u opasnosti, ali kad se ta tečnost osuši gubi toksična svojstva i može da se puši. Supstanca bufotenin, koja ima narkotičko dejstvo, nalazi u se krastama, a pogotovo u naduvanim žlezdama iza vrata. Bufotenin je čak pet puta jači od LSD.

MONDO

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register