Odluka tek nakon što stigne dokumentacija iz Hrvatske

Objavljeno: 03.08.2006, 14:00h

Tek kada iz Hrvatske stigne kompletna dokumentacija o ratnim zločinima, biće odlučeno da li će Crna Gora osnovati specijalni sud i tužilaštvo za ratne i zločine protiv čovječnosti, objavio je danas Radio Slobodna Evropa, pozivajući se na pomoćnicu ministra pravde Branku Lakočević. Dok se čeka odluka, jedan broj sudija i tužilaca iz Crne Gore će već ovog mjeseca početi da se obučavaju za procesuiranje slučajeva ratnih zločina. U Budvi su 28. jula potpisali sporazum crnogorska državna tužiteljica Vesna Medenica i njen hrvatski kolega Mladen Bajić, na osnovu koga će crnogorski građani optuženi za ratne zločine u Hrvatskoj imati posla sa domaćim pravosuđem.

Tek kada iz Hrvatske stigne kompletna dokumentacija o ratnim zločinima, biće odlučeno da li će Crna Gora osnovati specijalni sud i tužilaštvo za ratne i zločine protiv čovječnosti, objavio je danas Radio Slobodna Evropa, pozivajući se na pomoćnicu ministra pravde Branku Lakočević.

Dok se čeka odluka, jedan broj sudija i tužilaca iz Crne Gore će već ovog mjeseca početi da se obučavaju za procesuiranje slučajeva ratnih zločina.

U Budvi su 28. jula potpisali sporazum crnogorska državna tužiteljica Vesna Medenica i njen hrvatski kolega Mladen Bajić, na osnovu koga će crnogorski građani optuženi za ratne zločine u Hrvatskoj imati posla sa domaćim pravosuđem.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register