Kako je predstaviti mami?

Objavljeno: 26.07.2006, 12:08h

Nije lako uvjeriti roditelje da je vaša djevojka najbolji izbor za vas. Kako da ubijedite mamu da je ona pravi izbor za vas?

Nije lako uvjeriti roditelje da je vaša djevojka najbolji izbor za vas. Kako da ubijedite mamu da je ona pravi izbor za vas?

Ako živite s roditeljima, susret i upoznavanje sa djevojkom vašeg života je neminovnost. Ako živite sami, možete neko vrijeme odlagati ovaj čin, ali kad-tad i to ćete morati da obavite. Ali, kako da uvjerite roditelje, posebno mamu, da je vaša djevojka zaista dobar izbor?

Prvi susret devojke i roditelja vrlo je delikatan i ne baš sasvim prijatan događaj. Prema istraživanjima, službeno upoznavanje roditelja sa budućim partnerom visoko je pozicionirano na lestvici stresnih situacija, i zauzima čak treće mjesto. To posebno važi ako izabranica vašeg srca nije savršena, ili je znatno mlađa ili starija od vas. Zato je dobro da poznajete neke male trikove koji mogu biti veoma korisni.

Na primjer, koristite tehnike propagandnih poruka; zamislite partnera kao proizvod koji da bi bio prihvaćen mora prije svega da naglasi pozitivne strane, a vaše roditelje gledajte kao potencijalne kupce. Konkretno, to može da izgleda ovako. U slučaju da je tetovirana ili da se oblači krajnje ekstravagantno, bazirajte se na tačkama koje bi mogle da povežu nju i vaše roditelje. Potražite njihove stare fotografije, nema sumnje da će na nekoj biti vaš dugokosi otac ili majka u hipi fazonu obučena kao dijete cveća, ili u veoma kratkoj i uskoj suknjici. Podsjetite ih na taj način da su i oni u mladosti imali drugačije ponašanje i izgled nego danas, a da sve to ima veze s godinama.

Može se desiti da vaša majka u brojnim raspitivanjima o izabranici vašeg srca sazna da je ona prava srcolomka i da ste joj vi šesti momak u ovoj godini. Kada se nađete na okupu, navedete vašu djevojku da priča o bivšim ljubavima. Sigurno će se potruditi da objasni kako ste baš vi pravi, a kako su svi ostali bili slabi i neuspješni pokušaji dok na vas nije naišla. Ako taj razgovor završi rečenicom da sve do vas nije srela osobu koja bi bila vrijedna njene pažnje, ljubavi i vjernosti, osvojiće i vašu majku.

Ukoliko je prilično starija od vas, to će sigurno predstavljati prepreku koja će otežati prihvatanje, budući da vas u svojim snovima roditelji vide s vašom, a ne s njihovom vršnjakinjom. I ovdje postoje mali trikovi. Izađite zajedno na operu ili veče džez muzike, objašnjavajući da ne želite večeri da provodite u bučnim diskotekama, s nezrelim vršnjacima. Naglasite da su današnji mladići mnogo zreliji, odgovorniji od onih ranijih, a da su njihove vršnjakinje neozbiljnije i neodgovornije, ali da vama upravo treba osoba na koju možete da se oslonite, i da računate.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply