Zasto se ne svidjate ljudima

by | jul 15, 2006 | Svaštara | 0 comments

U vecini slucajeva je, ukoliko vas okruzenje ne voli – vasa krivica

Mozda ste vi kriticki nastrojeni prema svemu ili ne umijete da ostanete u granicama, mozda ste dosadni ili vulgarni, drugima je neprijatno u vasem drustvu. Mozda vam samo nedostaje dobrodusnosti i jednostavnosti u komunikaciji. Mozda ste stidljivi i ne umijete sa ljudima.

1. Mnogo se zalite

Postoje situacije kada vam je ptrebno da se isplacete na nekom ramenu. Kod hronicnog placljivka sam zivot za sebe predstavlja povod za zaljenje. Normalan covjek se nece zaliti svima oko sebe da je izgubio maramicu ili naocare. Ovaj drugi ce od toga napraviti cijelu pricu – tragediju..

Ukoliko ste se prepoznali, mijenjajte se, a u suprotnom znajte da ste nevaspitani i neprijatni.

2.Panicar

Ovaj nacin ponasanja se uglavnom pripisuje zenama, ali ima i muskaraca koji zive u bezrazloznom strahu. Takvi ljudi, zadrzavajui dah slusaju traceve, saopstenja o nasiljima, nesrecama i ostalim uzasima. Od njih cete saznati da jednodnevna dijeta dovodi do astme, a da se od kosarkaske lopte moze umrijeti. Kroz mjesec dana cete misliti da se na nasoj planeti dogadjaju samo uzasi.

Zato, ukoliko ste panicar, nadjite nacin da se promijenite. Niko ne zeli da se druzi sa covjekom koji sve vidi crno.

3. Sveznalica

Ova osoba nikada ne ide do doktora. On je sam hodajuca medicinska enciklopedija, pri cemu je sama medicina nista pri njegovom znanju. Ukoliko ga pozovete na rucak, on ce odmah domacicu nauciti boljim nacinima pripreme jela. Ako sazna da je neko potrosio platu na lijepu ali skupu stvar, sveznalica odnah zna gdje se bolja moze kupiti tri puta jeftinije

4. Ne umijete da kontrolisete svoje ponasanje

Rusilacka snaga ovakve osobe prevazilazi bilo koju bombu.. Vaze, olovke, case, papir, sve se ponekad pretvara u opasne letece objekte. U djetinjstvu mu nisu rekli da nastupe bijesa kontrolise na javnim mjestima. U trenucima bijesa, ne moze ga urazumiti nikakva prica.

5. Napadna osoba

Ovakav covjek malo sto smije da radi: da leti avionom, da proba nepoznatu hranu, da pliva ili putuje. Zato ce on smjelo svakome oko sebe reci da ga je zaboljela glava, da je izgubio naocare…

Ovim prisipetljama je potrebna onakva predanost, kakvu samo najbliza rodbina moze da da. Veoma ih se tesko otresti. Oni zele da “zrtva” zna sve o njihovom zivotu, opisuju dan do najsitnijih detalja i pricaju o sjutrasnjem….

Da bi se oslobodili od ovakvog prijatelja, jedino sto mozete je da se preselite na drugu planetu!

6. Kriticki ste nastrojeni

Ovakav covjek sumnja u sve i svakoga. Ako mu poklonite kozne rukavice, on ce ih gledati i na kraju pitati “A je li to prava koza?” Bilo gdje da ode, svugdje je bilo lose ili se nesto desilo.

Ovakav covjek neprestano govori o sefu koji ga maltretira, o prodavacicama koje su neljubazne o sluzbenicima koji nista ne rade.

Ako ga pozovete na rucak, sa velikom paznjom ce da gleda meni, a kada na kraju donesu narucena jela on ce ih kritikovati i tako svima pokvariti paznju.

7. Odsustvo smisla za humor

Za ovakvog covjeka je smijeh smrtni grijeh. On sjedi sa kiselom facom i tada kada svi umiru od smijeha. Osim toga, on trazi i posebno objasnjenje sto je smijesno u tome cemu su se svi smijali. Kada neko iz najbolje namjere proba da ga nasmije – on se naljuti. Sa osobom koja nema smisla za humor, veoma je tesko druziti se. Oko njega je uvijek napeta atmosfera jer se svi plase da ga ne naljute ili uvrijede.

Ukoliko ste se pronasli, pronadjite malo ironije za sebe. Imati smisao za humor ne znaci da izigravate klovna. To je sposobnost da se suprotstavite zivotnim neprilikama.

0 Comments

Submit a Comment