Parlament usvojio zakon o ustavotvornoj skupstini

Objavljeno: 11.07.2006, 13:01h

Crnogorski parlament je glasovima poslanika vladajuce koalicije usvojio Zakon o ustavotvornoj skupstini RCG, kojim je predvidjeno da Skupstina Crne Gore koja bude izabrana na jesenjim izborima ima ustavotvorni karakter do momenta usvajanja novog ustava. Protiv zakona koji su predlozili poslanici SDP i DPS Rifat Rastoder i Miodrag Vukovic glasali su poslanici Socijalisticke narodne partije, najjace opozicione stranke, dok su poslanici srskih nacionalnih stranaka (Narodna stranka, Srpska narodna stranka i Demokratska srpska stranka) napustili salu tokom glasanja.

Crnogorski parlament je glasovima poslanika vladajuce koalicije usvojio Zakon o ustavotvornoj skupstini RCG, kojim je predvidjeno da Skupstina Crne Gore koja bude izabrana na jesenjim izborima ima ustavotvorni karakter do momenta usvajanja novog ustava.

Protiv zakona koji su predlozili poslanici SDP i DPS Rifat Rastoder i Miodrag Vukovic glasali su poslanici Socijalisticke narodne partije, najjace opozicione stranke, dok su poslanici srskih nacionalnih stranaka (Narodna stranka, Srpska narodna stranka i Demokratska srpska stranka) napustili salu tokom glasanja.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply