'; ?>

Vojska BiH ne stiti Mladica i Karadzica

Objavljeno: 01.05.2006, 11:39h

Ministar odbrane BiH Nikola Radovanovic izjavio je da u oruzanim snagama te drzave nema osoba koje pripadaju mrezi podrske najtrazenijim haskim optuzenicima Ratku Mladicu i Radovanu Karadzicu.

On je odbio da komentarise tvrdnje predsjednika Nacionalnog savjeta SiCG za saradnju sa Haskim tribunalom Rasima Ljajica da je razotkrivena mreza od 130 Mladicevih pomagaca koji se uglavnom nalaze u Republici Srpskoj

Ministar odbrane BiH Nikola Radovanovic izjavio je da u oruzanim snagama te drzave nema osoba koje pripadaju mrezi podrske najtrazenijim haskim optuzenicima Ratku Mladicu i Radovanu Karadzicu.

On je odbio da komentarise tvrdnje predsjednika Nacionalnog savjeta SiCG za saradnju sa Haskim tribunalom Rasima Ljajica da je razotkrivena mreza od 130 Mladicevih pomagaca koji se uglavnom nalaze u Republici Srpskoj.

Radovanovic je za Alterantivnu televiziju rekao da je istraga o licima koja pripadaju mrezi podrske Mladicu ili Karadzicu u sklopu Vojske Republike Srpske zavrsena 2005. godine i da trenutno u oruzanim snagama BiH nema takvih lica.

“U ovom trenutku prema svim nasim saznanjima takvih lica nema u oruzanim snagama BiH”, kazao je Radovanovic.

On je odbio da komentarise tvrdnje predsjednika Nacionalnog savjeta SiCG za saradnju sa Haskim tribunalom Rasima Ljajica da je razotkrivena mreza od 130 Mladicevih pomagaca koji se, prema njegovim tvrdnjama, uglavnom nalaze u Republici Srpskoj.

“Ministarstvo odbrane BiH nije nosilac poslova koordinacije sa institucijama SiCG i nisu poznati slucajevi koje je ministar Ljajic izneo u javnost. Ono sto se ocekuje od nas jeste da se lica koja su u vezi sa mrezom podrske Mladicu ili Karadzicu otpuste iz oruzanih snaga BiH i mi smo taj posao zavrsili tokom prosle godine”, kazao je Radovanovic.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na pcnen@t-com.me
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register