Oni ne vole romantiku?

by | apr 26, 2006 | Svaštara | 0 comments

Da li je istina da muskarci romantiku smatraju gubljenjem vremena?

Koliko ste puta culi zalbe na to kako muskarci uopste nijesu romanticni? Vec je stereotipna slika muskarca s pivskim stomakom, kome su vazniji provod s ortacima i gledanje utakmica, kao i obilan obrok koji mu partnerka spremi, nego da je povremeno, bez nekog posebnog razloga, obraduje cvijecem i ponekim pokloncicem. Da, voli on nju, ali, eto, takvi su muskarci. Zvuci poznato? Kao prica, vjerovatno i previse. Ipak, da li je istina da muskarce, osim ponekog casnog izuzetka (koga garantovano zezaju svi ortaci), romantika uopste ne zanima, da je smatraju gubljenjem vremena?

Nije bas. Istina je da ima i takvih muskaraca, ali cini se da su oni u manjini. Naime, neka novija ispitivanja pokazuju da cak tri cetvrtine muskaraca zaista uziva u tome da nedjeljno popodne provede u zagrljaju sa svojom partnerkom (a ne, kao sto se mislilo, gledajuci utakmicu i ispijajuci pivo s ortacima, dok partnerka eventualno moze da im donosi to pivo) ili u intimnoj veceri uz svjetlost svijeca. Cak, pokazalo se da svaki treci muskarac stvarno voli da gleda ljubavne filmove (mada ce, naravno, i dalje “popljuvati” film koji smatra glupim – ali ga nece “popljuvati” samo zato sto je ljubavni).

Prema ovom ispitivanju, samo je prilicno mali broj muskaraca smatrao da su romanticni trenuci suvisni, da nicemu ne sluze. Stavise, vise od polovine ispitanih muskaraca zeljeli su u svom zivotu vise romanticnih trenutaka nego sto ih imaju.

Da li vam je ova vijest dosla kao novost? Mozda ipak nije – mozda ste cak i kod sopstvenog partnera primetile koliko uziva u njeznosti i romantici? U svakom slucaju, zaista je lijepo znati da vecina muskaraca uziva u romanticnim trenucima, a sto se tice toga da zele da ih ima vise, pa, na vama je da se potrudite da im to i uprilicite – ili da im stavite do znanja na koji nacin zelite da oni takve trenutke uprilice vama.

0 Comments

Submit a Comment