Zizic: Beograd treba da podrzi Srbe u Crnoj Gori

Objavljeno: 18.02.2006, 13:50h

Lider Pokreta za zajednicku evropsku SiCG, Zoran Zizic, koji je nedavno najavio otcjepljenje sjevera Crne Gore bude li ona nezavisna, kazao je za beogradski “Glas javnosti” da takav plan jos ne postoji, ali da bi, u slucaju osamostaljivanje Crne Gore, trebalo preduzeti neke korake. “Ukoliko Crna Gora postane nezavisna, ovdasnji Srbi trebalo bi da imaju odgovornu politicku organizaciju. Podsjecam da 33 odsto Srba cini stanovnistvo Crne Gore, a cak 64 odsto njenih gradjana govori srpskim jezikom. Kao sto su se ustezale za vreme Milosevicevog rezima, vlasti Srbije se, nazalost, i danas ustezu da Srbima iz Crne Gore pruze odgovarajucu podrsku. To treba sto prije da se promijeni”, rekao je Zizic.

Lider Pokreta za zajednicku evropsku SiCG, Zoran Zizic, koji je nedavno najavio otcjepljenje sjevera Crne Gore bude li ona nezavisna, kazao je za beogradski “Glas javnosti” da takav plan jos ne postoji, ali da bi, u slucaju osamostaljivanje Crne Gore, trebalo preduzeti neke korake.

“Ukoliko Crna Gora postane nezavisna, ovdasnji Srbi trebalo bi da imaju odgovornu politicku organizaciju. Podsjecam da 33 odsto Srba cini stanovnistvo Crne Gore, a cak 64 odsto njenih gradjana govori srpskim jezikom. Kao sto su se ustezale za vreme Milosevicevog rezima, vlasti Srbije se, nazalost, i danas ustezu da Srbima iz Crne Gore pruze odgovarajucu podrsku. To treba sto prije da se promijeni”, rekao je Zizic.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register