Stavljena tacka na sporenje oko prodaje zemlje u Grblju

Objavljeno: 20.01.2006, 10:51h

Vrhovni sud Crne Gore potvrdio je da je zemlja u Grblju prodata po zakonu, i da u kupoprodajnom ugovoru sklopljenom izmedju SO Kotor i firme KPM “Limitid” nema pravnih nedostataka zbog kojih bi bio ponisten. Time je, kao neosnovana, odbacena revizija ugovora koju je zatrazio vrhovni drzavni tuzilac Vesna Medenica, koja je 7. decembra 2004. godine, samo nekoliko dana uoci vanrednih lokalnih izbora u Kotoru, zatrazila ponistenje ugovora o prodaji zemlje u Grblju, objavile su “Vijesti”

Vrhovni sud Crne Gore potvrdio je da je zemlja u Grblju prodata po zakonu, i da u kupoprodajnom ugovoru sklopljenom izmedju SO Kotor i firme KPM “Limitid” nema pravnih nedostataka zbog kojih bi bio ponisten. Time je, kao neosnovana, odbacena revizija ugovora koju je zatrazio vrhovni drzavni tuzilac Vesna Medenica, koja je 7. decembra 2004. godine, samo nekoliko dana uoci vanrednih lokalnih izbora u Kotoru, zatrazila ponistenje ugovora o prodaji zemlje u Grblju, objavile su “Vijesti”.

Ondasnji predsjednik SO Kotor Nikola Samardzic i firma KPM “Limitid” zakljucili su krajem novembra 2004. godine ugovor o kupoprodaji pola miliona kvadratnih metara zemljista u Krimovici i Visnjevu, vrijedan oko 4,4 miliona eura. Spor je vodjen da bi se utvrdilo da li je kupoprodajni ugovor sklopljen po zakonu i da li je Opstina Kotor bila ovlascena da ugovara prodaju.

Prodaja zamlje u Grblju bila je povod za otvoreni sukob u vrhu Liberalnog saveza, smjenu tadasnjeg politickog lidera stranke Miodraga Zivkovica, sto je dovelo do cijepanja LSCG, formiranja Liberalne partije i, konacno, samoukinuca LSCG.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register