Ljubavne tajne

by | jan 17, 2006 | Svaštara | 0 comments

Vecini zena se bar nekad desilo da ih prijateljica zamoli da cuvaju neku njihovu ljubavnu tajnu

Vecini zena se bar nekad desilo da ih prijateljica zamoli da cuvaju neku njihovu tajnu – ljubavnu tajnu. Da budemo precizniji, zamoljene su da lazu za svoju prijateljicu. Recimo, ako je prijateljicin partner tezak kad se radi o kucnom budzetu, prijateljica vas zamoli da slazete da ste joj vi poklonile neki komad garderobe. Veoma je cesta situacija da vasa prijateljica resi da izadje s nekim drugim muskarcem, a vas zamoli da njenog partnera, ako zatreba, slazete da je bila s vama. Moguce je i da ste vi u nekoj prilici zamolile prijateljicu da laze za vas. Lose su i jedna i druga varijanta.

Ukoliko vi treba da cuvate neciju tudju tajnu, osecate se lose jer lazete. Plus, to je najcesce toliko velika tajna da vasa prijateljica nije uspela da je zadrzi za sebe, pa onda teret prebacuje na vas. A vi, recimo, smatrate da je njen partner bas fin i ne zelite da ga lazete. Mozda i ne mislite da je njen partner fin, vec da ona treba da resi problem s njim, a ne da vas na takav nacin opterecuje. Zelite vi da pomognete, ali laganje i saucesnistvo u ovom ili onom obliku prevare vam bas i nisu omiljene akcije.

Kada vas zamole da cuvate ovakvu vrstu tajne, u velikom broju slucajeva to se pokaze kao preveliko opterecenje. Rezultat? “Izlanete” se. Osim ako vam savest ne spava stogodisnjim snom, vrlo je verovatno da ce vam u nekom, po vasu prijateljicu vrlo nezgodnom trenutku, “izleteti” tajna za koju ste zamoljene da je cuvate. Onda ce vasa prijateljica imati dodatne probleme u vezi – ne samo sto ce morati da se suoci s posledicama svog postupka vec i s posledicama svoje lazi. Naravno, vi cete joj biti krive.

Ukoliko ste pak vi zamolili prijateljicu da cuva vasu ne-bas-postenu tajnu, razmislite ponovo. Opterecujete je necim nimalo prijatnim (dovoljno je neprijatno da ste mislile da cete “eksplodirati” ako nekome ne kazete, ili je ono sto ste ucinile dovoljno lose da vam je potreban “alibi”). S kojim pravom trazite od nekog da krije vas prljav ves? Plus, neprakticno je uraditi tako nesto – ne mozete biti sigurne da se vasa prijateljica nece slucajno “izlanuti”, pa cete onda morati da objasnjavate ne samo ono sto ste prvobitno uradile vec i laz.

Ako imate neku ljubavnu tajnu, ne trazite od drugih da je cuvaju za vas. Priznajte je onome na koga se odnosi, ili, ako to necete da ucinite, tajnu cuvajte sami – to je jedini fer postupak. Ako vas zamole da cuvate tudju ljubavnu tajnu, lepo je znati da imate puno pravo da odbijete. Jedno je kada vas prijateljica zamoli da ne sirite pricu da ima novog decka, jer jos ni sama nije sigurna koliko ce to potrajati, a nesto sasvim drugo kad vas zamoli da je “pokrivate” dok vara decka.

Krstarica

0 Comments

Submit a Comment