Priznajte kako se osjecate!

by | okt 24, 2005 | Svaštara | 0 comments

Stara je prica kako strast umije s vremenom da izblijedi, kako je moguce otudjiti se i od osobe koju zapravo i dalje veoma volite

Stara je prica kako strast umije s vremenom da izblijedi, kako je moguce otudjiti se i od osobe koju zapravo i dalje veoma volite. Jos uvijek se lijepo osjecate s tom osobom, i dalje volite hiljadu malih stvari kod nje, ali u onome sto se zove svakodnevica kao da polako pocnete da ne mislite na to. Kao da sve blijedi. Blijedi i ono sto voljena osoba pokazuje prema vama – da, znate da su on ili ona umorni, da imaju puno posla, ali vas to ne tjesi bas puno. Svejedno se sve vise osjecate usamljeno. Da li je to moguce izbjeci?

Jeste! Bez obzira na sve price o tome kako ljubav neminovno izblijedi nakon nekog vremena, to ne mora da bude tako. Casopisi su puni savjeta kako da ozivite strast koja je na izdisaju, kako da ozivite ljubav koja blijedi, ali ako mislite da je za to neophodno da stalno pravite romanticne vecere uz svijece, da ne prestajete s eroticnim zajednickim kupkama i slicno, nije tako. Naravno da poneka romanticna vecera (ako oboje uzivate u tome) i zajednicka kupka (ako i u tome oboje uzivate) i te kako pomazu da se strast i ljubav odrze, ali postoji nesto sto mozete da ucinite, a sto ne oduzima ni priblizno toliko vremena, niti zahtijeva neke posebne pripreme.

Na sta mislimo? Prvo, razmislite kako se sve osjecate pored voljene osobe. Divno vam je sto voljena osoba mnogo cini za vas? Pored svog dragog se osjecate kao kraljica? Vasa partnerka fenomenalno kuva i cini vam se da cete se pored nje veoma srecno ugojiti? Uzivate u tijelu partnera ili partnerke, njihovom smijehu, njihovom smislu za humor, nacinu na koji vas gledaju kad nesto imaju da vam kazu, njihovom sarmu, inteligenciji… Kad volite nekoga, postoji jako mnogo toga sto vam se dopada na toj osobi. Samo treba da se sjetite svega sto vam se dopada na voljenoj osobi.

Sjetili ste se? Super! Ono sto treba da uradite jeste da sve to i kazete voljenoj osobi. Partneri u pocetku govore takve stvari jedno drugom, ali s vremenom ta navika nestaje. Ne dopustite da se to desi; ne dopustite da prodje dan a da bar nekoliko puta nijeste rekli partneru ili partnerki nekoliko lijepih stvari o onome sto volite kod njih. Za to zaista nije potrebno ni puno vremena ni puno energije – treba samo sjetiti se.

Kada na ovakav nacin postupate, voljena osoba se osjeca voljeno i prihvaceno, zna da i dalje uzivate u njenom tijelu kao i na pocetku, zna da primjecujete koliko se trudi oko vas i da to cijenite i da uzivate u njenoj paznji. Tada nastaje i zelja za potpunom predajom ljubavi, kao i zelja za erotikom i strascu i zelja da se partneru pruzi zadovoljstvo. Uz takve zelje, osjecanja sasvim sigurno ne mogu da izblijede – mogu samo da postaju sve jaca.

0 Comments

Submit a Comment