Kineska elektronika uskoro u Baru

Objavljeno: 23.09.2005, 10:57h

Kineske kompanije zainteresovane su da u Crnoj Gori pokrenu proizvodnju i montazu elektronskih uredjaja visoke tehnologije, ali i da finansiraju otvaranje softver parka, objavila je “Republika”. Fabrike bi se gradile na bazi zajednickog ulaganja, uz angazovanje domace radne snage, na lokaciji slobodne zone Luke Bar, saopsteno je tom dnevniku iz kabineta potpredsjednika vlade Branimira Gvozdenovica

Kineske kompanije zainteresovane su da u Crnoj Gori pokrenu proizvodnju i montazu elektronskih uredjaja visoke tehnologije, ali i da finansiraju otvaranje softver parka, objavila je “Republika”. Fabrike bi se gradile na bazi zajednickog ulaganja, uz angazovanje domace radne snage, na lokaciji slobodne zone Luke Bar, saopsteno je tom dnevniku iz kabineta potpredsjednika vlade Branimira Gvozdenovica.

Gvozdenovicev savjetnik za ekonomsku politiku i privredni razvoj Nada Medenica kazala je za “Republiku” da ce visoka privredna delegacija kineskog grada Sengjanga posjetiti Crnu Goru krajem oktobra, kada ce biti rijeci o konkretizaciji navedenih projekata.

Kineska delagacija ce u Crnoj Gori analizirati uslove za strane investicije, prvenstveno za proizvodnju i sklapanje kineskih elektronskih uredjaja. Medenica je kazala da je interes kineskih kompanija u tome sto bi takva roba imala oznaku da je proizvedena u Evropi.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register