Izrada Nacionalne strategije odrzivog razvoja

Objavljeno: 31.08.2005, 20:52h

NVO Most sa posebnim zadovoljstvom poziva građane, svoje partnere, prijatelje, i kolege da uzmu aktivno učešće u izradi Nacionalne strategije održivog razvoja

NVO Most sa posebnim zadovoljstvom poziva građane, svoje partnere, prijatelje, i kolege da uzmu aktivno učešće u izradi Nacionalne strategije održivog razvoja

NVO «Most» sa posebnim zadovoljstvom poziva građane, svoje partnere, prijatelje, i kolege da uzmu aktivno učešće u izradi Nacionalne strategije održivog razvoja (NSORCG) i da svojim idejama, vizijama, kritikama, znanjem daju puni doprinos unaprijeđivanju procesa rada na ovom izuzetno vaznom dokumentu za Crnu Goru.

Obavještavamo vas da je na web adresi www.nsor.info postavljen portal koji ima za cilj da potpuno otvoreno prati čitav proces, da omogući svim ljudima koji žele da uzmu učešće i daju svoj doprinos.

Na sajtu će biti prezentovani dokumenti, partneri, rad ekspertskih grupa, publikacije, sa posebnim osvrtom na web stranice «Uključi se» i «Evaluacioni formular».

Na stranici «uključi se» je ponuđena jednostavna forma pitanja, koja omogućavaju posjetiocima da konkretnim predlozima i komentarima učestvuju u izradi NSOR (svi komentari i razmišljanja biće dostupni ostalim posjetiocima interneta i, naravno, razmatrani kroz citav proces).

Strana «evaluacioni formular» je predviđena za ocjenjivanje kvaliteta samog participativnog procesa. Uz ocjenjivanje u više datih kategorija, posjetiocima će biti dostupan i pregled statistike u vidu dijagrama sa procentualnim odnosima datih odgovora.

Navedene strane imaju za cilj da što više približe sam proces i da mobilišu građane da se što aktvnije i u što većem broju ukluče u izradu NSORCG.

Želja nam je da sve dobijene zaključke sa participacija iz svakog pojedinačnog grada, u zvaničnoj formi podijelimo sa cjelokupnom javnošću , učinimo ih podložnim komentarisanju , pokrenemo što širu kampanju, zainteresujemo što veči broj ljudi da se uključi u proces, a medijima i svjetskoj javnosti omogućimo potpunu dostupnost svih materijala i relevantnih informacija.

Pored navedenih stranica, na web-stranici www.nsor.info biće ponuđeni dokumenti iz cijelog procesa, posebna stranica sa galerijama iz svih participaciija, zakonima, tekstovima o održivom razvoju, forum koji će otvoriti još širu raspravu o pitanjima bitnim za konačan dokument.

Pozitivna iskustva u našem dosadašnjem radu i ogromna dostupnost interneta daju nam vjeru da će se u ovom procesu stvoriti potrebna energija i dokazati da savremeni pristup rada u jednoj ovakvoj oblasti donosi rezultat.

Poruke sa banera, i promotivnog materijala:
»Buducnost pocinje danas, stvarajmo je sami»,
«Kakav je to covjek koji ne ucini svijet boljim?»,
»Sami kreirajmo buducnost» ….
vjerujemo bice dovoljan razlog da podstaknete potencijale Crne Gore, shvatite važnost dokumenta i postanete dio jednog stvaralačkog procesa koji će koristiti budućim generacijama.

Izradu web-stranice u okviru cijelog procesa participacija podrzala je kancelarija UNDP-a u Podgorici.

Svima koji na svojim web-stranicama žele podržati izradu «Nacionalne strategije održivog razvoja Crne Gore» uputićemo banere

S poštovanjem,

_____________________________________

EKOLOZI U OVOM VIJEKU MORAMO BITI SVI!

Siniša Stevović,
NGO “MOST”
Vučedolska bb
84220 Žabljak
tel/fax.+381 89 360 010
cell. +381 67 227 228
web. www.durmitorcg.com
www.ngo-most.org
www.ekozona.com
www.montenegro-gallery.com
www.durmitor.com
www.durmitor.net
www.durmitor.org
e-mail. [email protected]
[email protected]

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register