Uputstva za upotrebu muskaraca

Objavljeno: 29.05.2005, 12:45h

Kako da zavedete, preotmete i zadrzite muskarca. Pa onda, kako da ga odbacite, zaboravite, prebolite, zamijenite, ili uradite s njim nesto deseto

Kako da zavedete, preotmete i zadrzite muskarca. Pa onda, kako da ga odbacite, zaboravite, prebolite, zamijenite, ili uradite s njim nesto deseto

Kako da zavedete, preotmete i zadrzite muskarca. Pa onda, kako da ga odbacite, zaboravite, prebolite, zamijenite, ili uradite s njim nesto deseto.

Seks i bez seksa

Za pocetak, domaci autori. Kuca ISBN objavila je dva prirucnika prof. dr Jovana Marica, “Ljubav, seks i depresija” i “Bestidni seks – mali prirucnik za vrhunski seks”.

Prvu knjigu namenio je onima koji su depresivni zbog nesporazuma s partnerima, a jezik je razumljiv sirokoj publici. U drugoj se trudio da ne predje granice vulgarnosti, da ne umanji ozbiljnost teme i da pokrije citav spektar ljudske seksualnosti – od bestidne slobode do dirljive romantike. Usput pobija opsteprihvaceno ubedjenje da muskarci vise vole plavuse:

– Crnke asociraju na snagu, a ima muskaraca koji prizeljkuju takve zene, narocito kad zasnivaju porodicu – kaze dr Maric.

Sandrina Vagner, autorka “Almanaha ljubavi”, tvrdi da zena mora da ostri svoje najjace oruzje, zenstvenost. “Najgora stvar koju mozete da uradite jeste da mu olaksavate stvari. Muskarci se dobro osecaju kad treba dobro da se napregnu da bi vas osvojili. Nemojte im to uskracivati”, savetuje ona.

Vesela dresura

O Barbari i Alana Pizu vec smo pisali, ali njihova duhovita dela, koja ipak razresavaju sve nedoumice u vezi sa suprotnim polom, zbilja su nezaobilazna. “Zasto muskarci ne slusaju, a zene ne tumace mape” i “Zasto muskarci lazu, a zene placu”, kriju odgovore na sva pitanja koje zene postavljaju sebi dok kuvaju rucak ili placu u sitne sate, a tu je i more primera, anketa, istrazivanja.

Podjednako vickasta je knjiga Karen Salmanson “Kako dresirati muskarca” . “Ako imate problema s njegovim ponasanjem, ma koliko ludo zvucalo, vreme je da potrazite savete profesionalnih trenera pasa. Njihove bezbedne i uspesne metode ucinice da on za kratko vreme pocne lepo da se ponasa”, kaze Salmansonova. Lude savete nudi i Samanta Dzouns u knjizi “101 nacin da ga zavedes” (“Poligraf”; 289 dinara). Ako ste sami i hocete da napadnete objekat svoje pozude, ovde cete sigurno pronaci pravi recept.

Pravila dodira

Knjiga “Ako je ljubav igra, ovo su pravila” Ceri Karter Skot sabira istine koje svi dobro znamo, ali ih svakodnevno zaboravljamo. “Ako verujete da niste vredni ljubavi, takve cete partnere i privuci. Ako ne vodite brigu o svom izgledu, tesko je ocekivati da on u vasem telu vidi hram. Ako ste skrti, najverovatnije cete privuci ljubavnika koji prema vama nece biti velikodusan”, navodi ona.

Geri Cepman, autor “Pet jezika ljubavi”, smatra da ljudi ispoljavaju i primaju ljubav na razlicite nacine, a on je izdvojio pet: kvalitetno vreme, reci priznanja i uvazavanja, pokloni, cinjenje usluga i fizicki dodir. Uz njegovu pomoc, funkcionisacete kao tim, bilo da ste u braku ili vezi, naucicete da prepoznate i govorite jedinstvene jezike, da ljubav uzvracate i primate. B. Tasic

Blic

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register