Grupa akcionara HB optuzuje Rasovica

by | apr 18, 2005 | Novosti | 0 comments

Grupa akcionara Hipotekarne banke saopstila je da optuzbe bivseg predsjednika Upravnog odbora Dragoljuba Rasovica na racun, takodje bivseg direktora, Slavka Drljevica najbolje govore ko je kriv za propast te banke.

“Optuziti Drljevica, a sa njim dijeliti dobro i zlo skoro 40 godina govori mnogo o Rasovicu. Znao je za “Contekst” i upozoravao je, a ovlascenja su mu bila ne da upozorava, vec da rukovodi bankom i da mu menadzment na celu sa Drljevicem podnosi racune. Umjesto da manirom iskusnog poslovnog covjeka iz izvjestaja revizora za 2003. godinu shvati svu ozbiljnost situacije u kojoj se banka nalazi, Rasovic ima hrabrosti da poslije deset mjeseci optuzi Drljevica za stetu koju su zajedno ucinili akcionarima banke”, navedeno je u saopstenju koje citira danasnja stampa.

Akcionari tvrde da je izjava Rasovica jos jedan dokaz da je sa predsjednikom Savjeta Centralne banke Crne Gore Ljubisom Krgovicem na vrucoj liniji i da se radi o pokusaju zastite Rasovica zbog nesagledive stete koju je napravio akcionarima banke.

0 Comments

Submit a Comment