Kako da prezivite pocetak zajednickog zivota?

Objavljeno: 01.04.2005, 11:13h

Entuzijazam koji prati odluku da sa svojim partnerom otpocnete zajednicki zivot, ne bi smio da izostane ni poslije prvih nekoliko mjeseci. Kako?

Entuzijazam koji prati odluku da sa svojim partnerom otpocnete zajednicki zivot, ne bi smio da izostane ni poslije prvih nekoliko mjeseci. Kako?

Pazite da sitnice ne postanu “krupnice”

Entuzijazam koji prati odluku da sa svojim partnerom otpocnete zajednicki zivot, ne bi smio da izostane ni poslije prvih nekoliko mjeseci. Kako? Malo pragmatizma i sve ce biti u redu. Sasvim je prirodno sto ste srecni zbog zivota pod zajednickim krovom i budjenja u istom krevetu, ali pazite! Iza sitnih mana vaseg partnera mozda se kriju simptomi sovinizma i ako se ne isprave na samom pocetku vaseg zajednickog zivota, uskoro bi mogli da nastanu ozbiljni problemi. Evo nekoliko predloga koji ce vam pomoci da zivite zdravo i da zadrzite svoju slobodu.

1. Ako volite da kuvate, nemojte to suvise da mu dajete do znanja. Jedna vecera nedjeljno je sasvim dovoljna. Cak i ako vam nije tesko da to radite svakoga dana, podrazumijeva sa da svakoga dana odlazite u nabavku, sto ce vam oduzeti ili vrijeme koje biste trebali da provedete na poslu ili ga posvetite sebi. U prevodu – jednog dana kada budete pozeljeli da se izvalite na sofi i ne radite nista, cak i da ne vecerate, moracete da mu date odgovor na sasvim izvjesno pitanje: “Kako to da veceras nisi skuvala nista?”

2. I ranije ste prali ves, dok ste zivjeli sami ili sa roditeljima. Da, to je tacno. To sto cete oprati njegov bijeli ves ne predstavlja nikakav napor. Medjutim, odmah razmislite o tome koga ceka peglanje. Ako on svakoga dana ide u teretanu ili igra fudbal, pa samim tim presvlaci sve u cemu trenira, a onda i za posao oblaci uvijek ciste kosulje, a pritom ne zna sa koje strane se hvata pegla, zapitajte se sta je radio dok je zivio sam? Mama-servis? Hemijsko ciscenje? Pa, nema razloga da bas sada mijenja svoje navike.

3. Kupatilo je uvijek problem. Ako ih u kuci imate dva, onda ste “na konju” i vasa veza ce imati velike sanse da prezivi. Medjutim, ako imate jedno kupatilo, haos ce nastati prije nego sto u njega unesete cetkicu za zube. Napravite raspored kada ga ko koristi, jer cete uskoro shvatiti da je nemoguce da budete unutra zajedno i obavite sve sto hocete.

4. Budite obazrivi pri nabavci kucnog ljubimca. Bilo da je rijec o psu, macki ili zlatnoj ribici. Ta divna stvorenja mogla bi da postanu motiv za svadju svaki put kada je neko od vas suvise zauzet, pa ne stize da im se posveti.

5. Nemojte slucajno poceti da izbjegavate prijateljice ili da svog partnera vodite sa sobom svaki put kada se vidjate sa njima. Drugaricama ce brzo postati dosadno, a samim tim i vama ce biti neprijatno. Nastavite da izlazite sami, ali isto to dozvolite i njemu. Na taj nacin cete u vezi “imati dovoljno vazduha”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply