Uvazeni gospodine Bulajic,

by | feb 28, 2005 | Razgovornica | 0 comments

Zacudjuje me zaista vasa srpska sirokogradost u spremnosti davanja autonimije koja ostlima preporucujete

Zacudjuje me zaista vasa srpska sirokogradost u spremnosti davanja autonimije koja ostlima preporucujete! Ja cu ponoviti, ne moze se biti sirokograd prema zlu, bez razlike cije je. Ako to radis, ona si zlocinac prema dobrim ljudima. U sprotivnom, sledi anarhija i raspad. A to neko zeli i na tome radi.

I ne kukumavcemo. To je vrisak boli, ali na zalost, mucitelju ni oko da trepne. I jos kazu da su sveti ljudi, crkovnjci, da njima treba ruke ljubiti, a nose toliko zla u srcu i zelju da te nema. A potrebno je samo malo ljubavi. Ako to ne, bar trunka postovanja.

I ako dosad niste primetili, radi se o stanju u mojoj zemlji, o stanju koje je vise politicko nego crkovno. Znaci ne kod vas, nego u mojoj kuci. Sta radite kod vas, to je vas problem. Ali da nemas pravo da vices kad te tuku, kad ti jednom ruku kucu razaraju, a drugom kao blagosiljaju – pa da puknes. Ponovicu, niko nema nista protiv Sprske crkve u Srbiji, a od Makedonije, nek povuce papke. Mislim posle gorkom iskustvu u zadnjoj deceniji trebalo je izvuci pouku da ne treba previse zeleti ono sto je tudje.

Rube

0 Comments

Submit a Comment