Ko ima usi, nek cuje

Objavljeno: 24.02.2005, 23:08h

Postovani gospodine Bulajic,
Ja znam da mi srpski nije maternji jezik, ali siguran sam da ste me razumeli

Postovani gospodine Bulajic,\r\nJa znam da mi srpski nije maternji jezik, ali siguran sam da ste me razumeli

Postovani gospodine Bulajic,
Ja znam da mi srpski nije maternji jezik, ali siguran sam da ste me razumeli. Jezik sigurno da, a poruku i moj vapaj za jednakost ljudi i bratskog postivanja – sigurno ne!

Kad ja pocnem da pricam ozbiljno o problemima koje Makedonija trpi sa strane Srpske crkve, zbog nedostatka valjanih odgovora, vi odma pocinjete da meni nabrajate sve neprijatelje, i to sa posebnim uzitkom! U cilju razumjevanja ja sam mislio da je normalno da sa vama, kao sa srbinom, govorim o problemima koji postoje – medju nama. Mislim da nije OK i nema logike da sa vama pricam o Bugarima ili Grcima, ili sa Albancima kad se radi o sovinisticko-nacionalisticku politiku Srpske crkve. Ono sto ja pokusavam uciniti je probuditi savjest – tamo gdje je jos ostala – da bi shvatili da time sto srpski vldici rade, oni unistavaju moj narod, svoje duse i – cjelu Crkvu.

Niko nema nista protiv Srpske crkve u Srbiji, ali protiv Srpske crkve u Makedoniji – da. U ime Boga, sta trazi Srpska crkva tamo gdje joj nije mjesto? A kad vi kazete da je ustvari Srpska crkva mucenicka (?!), zato sto, citiram: “udarate na SPC koja ne moze imati svestenike u Makedoniji”. To je isto kao kad se Hrvat pozali zato sto ne moze imati hrvatsku policiju u Beograd ili Madzar – Madzarsku vojsku u Novom Sadu! Sam naziv srpska, jasno kaze da Srpskoj crkvi je mjesto – u Srbiji! Sve dok je bilo tako, bilo je u redu. Probleme pocinju kad osvajaci, u pozude za nova osvajanja, pocinju drsko prelaziti granice.

Rube

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register