Bus ne vjeruje u Darvinovu teoriju evolucije

by | jan 31, 2005 | Zanimljivosti | 0 comments

Ponovni izbor Dzordza Busa za predsjednika SAD je ohrabrio kreacioniste da lukavo, kroz navodno novi koncept takozvanog inteligentnog stvaranja, promovisu biblijske teorije o Bogu kao tvorcu svijeta i covjeka

Ponovni izbor Dzordza Busa za predsjednika SAD je ohrabrio kreacioniste, koji inace dovode u sumnju Darvinovu teoriju o postanku covjeka, da lukavo, kroz navodno novi koncept takozvanog inteligentnog stvaranja, promovisu biblijske teorije o Bogu kao tvorcu svijeta i covjeka, ujedno ne odbacujuci Darvinovu teoriju evolucije, pise londonski “Sandej tajms”.

Ovaj uspon hriscanskih fundamentalista, odnosno teoloskih konzervativaca, narocito je izrazen u takozvanom Biblijskom pojasu Amerike – republikanskim drzavama poput Nebraske, Kanzasa i Oklahome, u kojima je predsjednik Bus, koji je i sam jednom javno izjavio da sumnja u Darvinovu teoriju evolucije, na posljednjim izborima ubjedljivo pobijedio.

Prema nedavno sprovedenom istrazivanju, 55 odsto svih Amerikanaca i cak 67 odsto onih koji su glasali za predsjednika Busa, ne vjeruje u Darvinovu teoriju evolucije.

“Sandej tajms” prenosi misljenje jednog naucnika i hriscanina koji smatra da se Darvinova teorija mora predavati sa oprezom.

“U Darvinovoj teoriji evolucije ima elemenata koje svakako imaju osnova, ali jos uvijek nije naucno dokazano porijeklo svemira, zivota i genetskog koda. Moramo li stalno da ponavljamo da nauka jos uvijek trazi odgovore na ova pitanja?”.

0 Comments

Submit a Comment