Jocic: Prijete mi da cu zavrsiti kao Dusko Jovanovic

by | jan 24, 2005 | Novosti | 0 comments

Zeljko Jocic, advokat Damira Mandica, jedinog za sada osumnjicenog za ubistvo direktora dnevnika “Dan” Duska Jovanovica, rekao je danas da je, nakon privodjenja, stalno pracen kao i da mu stizu “brojne prijetnje”. “Ne bih se cudio da i ja zavrsim kao Dusko Jovanovic, jer od kada sam privodjen, pod stalnom sam pratnjom. Na mene se vrse pritisci i stizu prijetnje”, rekao je Jocic za podgoricki dnevnik “Dan”. Na opasku da policija sumnja da je i on umijesan u atentat na Jovanovica, Jocicje odgovorio: “Ja nijesam, ali o tom potom”.

List podsjeca da je Jocic, dok je bio upravnik ZIKS-a u Spuzu, koristeci svoje diskreciono pravo, prema misljenju crnogorskih pravnika, na nezakonit nacin pustio Vuka Vulevica iz zatvora 18 mjeseci prije isticanja kazne zatvora u trajanju od 20 mjeseci.

List podsjeca i da je policija Vulevica uhapsila iste veceri kada je ubijen Dusko Jovanovic i pustila ga nakon nekoliko sati. Za Vukom Vulevicem crnogorska policija traga i jedan je od osumnjicenih za ubistvo Jovanovica 27. maja.

0 Comments

Submit a Comment