Vukcevic: Nema osnova za izbore

Objavljeno: 09.12.2004, 10:33h

Specijalni savjetnik predsjednika Srbije i Crne Gore i strucnjak za ustavno pravo dr Mladen Vukcevic izjavio je da ne postoji osnov da predsjednik SiCG Svetozar Marovic raspise izbore za parlament drzavne zajednice. “Nema osnova ni u Ustavnoj povelji, ni u bilo kojem zakonu da predsjednik Srbije i Crne Gore raspise izbore sve dok, kako propisuje Ustavna povelja, drzave clanice ne usvoje zakone o izborima poslanika u Skupstinu SCG”, kazao je Vukcevic za “Vijesti”

Specijalni savjetnik predsjednika Srbije i Crne Gore i strucnjak za ustavno pravo dr Mladen Vukcevic izjavio je da ne postoji osnov da predsjednik SiCG Svetozar Marovic raspise izbore za parlament drzavne zajednice. “Nema osnova ni u Ustavnoj povelji, ni u bilo kojem zakonu da predsjednik Srbije i Crne Gore raspise izbore sve dok, kako propisuje Ustavna povelja, drzave clanice ne usvoje zakone o izborima poslanika u Skupstinu SCG”, kazao je Vukcevic za “Vijesti”.

On je dodao da ne postoji osnov da predsjednik SCG anulira zakonodavnu nadleznost drzava clanica. “To bi bilo suprotno Ustavnoj povelji i karakteru drzavne zajednice i znacilo bi prekoracenje njegovih nadleznosti. Raspisivanje izbora bez izbornih zakona cije je donosenje iskljucivo u nadleznosti drzava clanica narusilo bi princip legalnosti, koji je osnova svakog demokratskog izbornog procesa”, naglasio je Vukcevic.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register