Samardzic: Bilo bi dobro da Marovic predvodi listu DPS-a

Objavljeno: 09.12.2004, 13:26h

Savjetnik predsjednika vlade Srbije za politicka pitanja Slobodan Samardzic ocijenio je danas da bi bilo “veoma dobro” i “dragoceno” za ispunjenje Ustavne povelje i za stav Evropske unije kada bi predsjednik SiCG Svetozar Marovic bio nosilac liste na neposrednim izborima u Crnoj Gori za skupstinu drzavne zajednice

Savjetnik predsjednika vlade Srbije za politicka pitanja Slobodan Samardzic ocijenio je danas da bi bilo “veoma dobro” i “dragoceno” za ispunjenje Ustavne povelje i za stav Evropske unije kada bi predsjednik SiCG Svetozar Marovic bio nosilac liste na neposrednim izborima u Crnoj Gori za skupstinu drzavne zajednice.

Isticuci da je Marovic “od ugleda i u Crnoj Gori i visoki je funkcioner vladajuce stranke”, on je za Tanjug rekao da bi njegovo stavljanje na celo liste otklonilo i politicke dileme u Crnoj Gori oko ispravnosti, racionalnosti i svrsishodnosti izbora, a bilo bi politicki najpragmaticnije i najracionalnije”. Samardzic smatra da bi se tako mogao politicki premostiti “do sada najveci problem” dileme – izaci ili ne izaci na izbore.

Samardzic je kazao da ce se na sastanku Savjeta za evropske integracije SiCG, koji treba da se odrzi u petak, razgovorati i o tome “kako realizovati odredbe Ustavne povelje o neposrednim izborima za Skupstinu SiCG”. On je dodao da Beograd smatra da Povelju treba sprovesti direktno i da treba organizovati neposredne izbore.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register