Pametno na prvom sastanku!

Objavljeno: 08.12.2004, 22:59h

Zene i muskarci trude se da se na prvom sastanku predstave u najboljem svijetlu, ali ne samo to

Zene i muskarci trude se da se na prvom sastanku predstave u najboljem svijetlu, ali ne samo to

Zene i muskarci trude se da se na prvom sastanku predstave u najboljem svetlu, ali ne samo to. I on i ona ce pazljivo posmatrati potencijalne partnere kako bi procenili da li je ponovno vidjenje s njima vredno truda. Tako da, ne samo da se trude da sarmiraju ono drugo, vec ce sve vreme prvog sastanka to drugo biti “pod lupom”. Dakle, sta je to sto vecina (uvek postoje izuzeci) muskaraca zeli da vidi kod buduce partnerke?

Mozak, ili bar umece da se bar nesto kaze. Mozda ce vas to iznenaditi, ali ako zena sve vreme samo sedi (makar izgledala kao da je upravo sisla sa modne piste), a usta otvori samo da u njih unese hranu ili pice, muskarac ce vrlo brzo izgubiti svako interesovanje (dobro, u nekim slucajevima, ne bas svako – ali da li je “to” interesovanje jedino sto zelite od njega?). Ne morate imati ista interesovanja kao on, niti poznavati njegovu profesiju bolje od njega samog, ali muskarcu je bitno da zena moze da razgovara s njim i da je taj razgovor zanimljiv. Ako je razgovor oboma toliko zanimljiv da ne stizete ni da jedete, mozete biti sigurne da ce zeleti ponovo da vas vidi – sto pre.

Ljubaznost: muskarci vole da vide da je zena prijatna osoba, to jest da ume da kaze “molim” i “hvala”. Ako se, recimo, zena ponasa hladno i neljubazno prema konobaru, muskarac ce se osetiti neprijatno, a mogao bi i da pomisli da ce se zena isto tako neprijatno ponasati i prema njemu. Malo upozorenje: nemojte samo to pogresno da shvatite, pa da flertujete s konobarom – osim, naravno, ako ste bas sa konobarom izasle.

Zahvalnost: za razliku od razvijenog zapada, ovde se jos uvek ocekuje od muskarca da plati racun u kaficu ili restoranu. Nasi muskarci se, u principu, ne bune protiv toga, ali ocekuju malcice zahvalnosti i skromnosti za uzvrat. Ne brinite; niko ne ocekuje da padnete na kolena pred njim niti da narucujete samo ono najjeftinije, ali nemojte ni poruciti sve najskuplje sa menija (narocito ne ako znate da on bas i nije u najboljoj finansijskoj situaciji) i setite se da se zahvalite na veceri (picu) i prijatno provedenom vremenu. Muskarci to i te kako umeju da cene!

Direktnost: dobro, ne morate da mu sednete u krilo da bi shvatio da ste zainteresovane za njega. Ipak, nije dobra ideja ni da ste cele veceri “led ledeni” i da se od njega rastanete samo uz kratak pozdrav – pomislice da ste nezainteresovane i, ako je iole vaspitan, nece vas zvati, a vi cete zaliti sto vas nije pozvao. Ako ne zelite bas vi njega da zovete na sledeci sastanak, bice dovoljno i da mu kazete, nasmeseni, da vam je bilo jako prijatno s njim, eventualno i da ga poljubite. Mozda je on jako zgodan i pametan, ali ne ume da vam cita misli – ako vam se dopao i zelite ponovo da izadjete s njim, morate mu to na neki nacin staviti do znanja.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply