Kada je seks najbolji?

Objavljeno: 13.11.2004, 18:00h

Da li se jos uvijek sjecate prvih poljubaca, prvih mazenja, prvih istrazivanja na polju seksa?

Da li se jos uvijek sjecate prvih poljubaca, prvih mazenja, prvih istrazivanja na polju seksa?

Da li se jos uvek secate prvih poljubaca, prvih mazenja, prvih istrazivanja na polju seksa? Vremena kad jos niste tacno znali o cemu se radi u seksu? Onda je dosao i prvi put, od koga mnogi ocekuju neko ogromno saznanje; ocekuju da ce od njih napraviti iskusne muskarce ili zene, osobe koje znaju odgovore na sva pitanja.

Naravno, odmah se uvidi da to nije bas tako. Ono sto se u tim ranim godinama ne shvati odmah jeste to da seks do kraja ostaje ne sasvim istrazena tajna, da tu uvek ostaje da se otkrije jos nesto novo. Sta god da otkrijete, mozete biti sigurni da je to vec otkrio neko drugi – ali vi niste i stoga ce za vas u vodjenju ljubavi uvek biti neceg novog da se nauci.

U dvadesetim godinama najcesce dolazi do sve vise istrazivanja. Mnogi – narocito zene – u tim godinama jos uvek ne otkriju sta je to sto im je zapravo potrebno u vodjenju ljubavi, jer jos uvek ne poznaju dovoljno potrebe svog tela. Zelja za istrazivanjem i strast su jaki, energije i volje ima puno, ali su tu uvek pitanja tipa da li ste dovoljno atraktivni, da li ste dovoljno dobri u onome sto radite, da li radite ono sto treba ili blage veze nemate. Uci se novo, u pokusaju da se otkriju stvarne potrebe, ali nesigurnost i dalje koci na putu do pravog i potpunog uzivanja.

U tridesetim godinama nesigurnost je nestala, ili skoro nestala. Mnogo toga ste isprobali, za mnogo sta znate o cemu se radi, ali to ne znaci da nemate vise fantazija ni zelja. Strahova je mnogo manje nego nekad; kod vecine zena kocnice popustaju i strast i masta se udruzuju, a zadovoljstva je sve vise, i fizickog i mentalnog. Muskarci su u ovim godinama mnogo sigurniji u sebe i mnogo svesniji sta je ono sto zapravo zele.

U cetrdesetim su mnoge zene i telesno i mentalno u top-formi, pre svega zbog iskustva. U tim godinama tacno znaju sta zele i kako to da postignu. Ono sto i kod muskaraca i zena moze biti problem jeste briga o sopstvenom izgledu – misici i koza nisu vise zategnuti i cvrsti, jos poneke sposobnosti mogu da opadnu, pa sve to zajedno moze da dovede zbog nesigurnosti. Tada moze pomoci saznanje da je opusteno i rastereceno uzivanje u strasti pre svega bazirano na samosvesti, a ne na telu bez mane i besprekornim sposobnostima. Sa tim saznanjem dolazi jos jedno – seks sa godinama postaje sve bolji i uzbudljiviji.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply