Saopstenje NVO “Tara”

Objavljeno: 12.09.2004, 09:06h

Da li je to huk “divlje ljepotice” zaglusio usi zagovaracima potopa, pa ne cuju sebe i svoje “argumente”?

Da li je to huk “divlje ljepotice” zaglusio usi zagovaracima potopa, pa ne cuju sebe i svoje “argumente”?

“Suza Evrope” nam je, ovih dana, omogucila da spoznamo nake cudne pojave na crnogorskoj javnoj sceni.

Da li je to huk “divlje ljepotice” zaglusio usi zagovaracima potopa, pa ne cuju sebe i svoje “argumente”?

Skup CANU o energetskom potencijalu Crne Gore najbolji je primjer kako pojedini uvazeni strucnjaci, iz samo njima poznatih razloga “odlutaju” u druge sfere nauke i iznesu tvrdnje, koje bi, da nijesu zalosne, bile i te kako smijesne. Tvrdnja Prof.dr Djordjevica da “Tara sa hidroelektranom Buk Bijela moze biti najatraktivnija turisticka destinacija u Evropi”, koja je juce sa nevjericom citana i prepricavana sirom Crne Gore, izazivala je crvenilo na licu kod ljudi od struke.

Sinoc-pred kamerama TVCG nastavak “tuzne price”.

Uvazeni energetski strucnjak umjesto da se bavi strukom, da objasni kako smanjiti enormne “komercijalne gubitke” ili da iznese svoje strucno misljenje o drugom bloku TE “Pljevlja”, dozvoljava sebi da preuzme ulogu savjetnika (valjda) ministra zastite zivotne sredine, savjetnika ministra turizma i da, izmedju ostalog, tvrdi, da su za turizam daleko atraktivniji Pivsko jezero i Komarnica od kanjona Tare!

Prelijepa je Komarnica, postovani gospodine, prelijepa je citava Piva (pardon, ono sto je od nje ostalo), no turisti, vjerovali Vi ili ne – hoce Taru! Zapute se s” kraja svijeta pa pravac na Taru. Cudo jedno! Vjerovatno nije imao ko da ih edukuje.

Kad vec pomenusmo turizam, ne mozemo a da ne primijetimo mrtvu tisinu iz pravca resornog ministarstva i g. ministra licno, sto jako cudi, obzirom na njegove nesumnjive strucne i ljudske kvalitete.

Nadamo se da g.ministar nece dozvoliti da slogan “Montenegro-Wild beauty”, koji na svakom koraku promovise turisticka organizacija CG, za svijet postane slogan od prve dvije rijeci, kao sto nedavno neko napisa. Pitamo se, sta je sinonim pomenutog slogana, ako to nije kanjon Tare?

Na kraju, uvazeni gospodin energeticar dodjeljuje sebi ulogu analiticara izjave g. Djukanovica u stilu “Premijer nije rekao ono sto je rekao”. Voljeli bi da nam u cilju tacnog informisanja javnosti, a vjerovatno i samog g.Premijera objasni i izanalizira sta je to g. Premijer izjavio na Zabljaku po pitanju ugrozenosti kanjona Tare.

Raduje nas sto je kompletna crnogorska politicka elita ostala imuna na “argumentovane” tvrdnje potencijalnih devastatora nacionalnog blaga – kanjona Tare i sto je podrzala nvo sektor i gradjane Crne Gore, koji su jednom sjajnom akcijom, do sada nezabiljezenom na Balkanu, pokazali Evropi gdje im je mjesto.

Neko rece: TARA je mjera nase pameti!

Pokazimo da je imamo!

Zbog buducih pokoljenja!

Predrag Popovic

NVO “Tara”
Crkvicko Polje
Pluzine
E-mail: [email protected]

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register